Великобритания трябва да плати 47,5 млрд. евро на Европейския съюз

...
Великобритания трябва да плати 47,5 млрд. евро на Европейския съюз
Коментари Харесай

ЕС настоява Великобритания да му плати 47,5 млрд. евро за Брекзит

Великобритания би трябвало да заплати 47,5 милиарда евро на Европейския съюз като част от нейното финансово споразумяване след Брекзит съгласно консолидирания отчет за бюджета на Европейски Съюз за 2020 година, осведоми " Ройтерс ".

Докладът прибавя, че парите се дължат според поредност от членове, които двете страни договориха като част от съглашението за излизането на Англия от Европейски Съюз (Брекзит).

Общата сума е доста по-висока от предстоящата. Службата за бюджетна отговорност на Англия предвижда в своя отчет за икономическите и фискалните прогнози от март 2018 година, че сметката ще възлезе на 41,4 милиарда евро.

Първоначалната сума от 6,8 милиарда евро би трябвало да бъде платена през 2021 година, прибавя консолидираният отчет на Европейски Съюз, като останалата част от сумата ще бъде платена по-късно.

Обща сума от 47,5 милиарда Евро е посочена в отчета като " чисто взимане от Обединеното кралство ".

Сделката за търговия и съдействие сред Обединеното кралство и Европейски Съюз беше подписана през декември след повече от четири години остри договаряния и дълготрайно съмнение, откакто Англия завърши 47 години участие в Европейски Съюз.

Във вторник Европейският съюз прикани Лондон да обмисли швейцарско ветеринарно съглашение с Брюксел по отношение на селскостопанските храни, с цел да приключи абсурда след " Брекзит " за колбасни войни за някои артикули, движещи се сред Англия и нейната провинция Северна Ирландия.

Напрежението се ускори върху комерсиалните договорености за Северна Ирландия, изключително за охладено месо, защото отворената граница на провинцията с членката на Европейски Съюз Ирландия е единствената сухопътна граница на Англия с Европейски Съюз и нейния просторен обединен пазар. - Ройтерс
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР