Великобритания трябва да издаде временни визи на 10 000 шофьори

...
Великобритания трябва да издаде временни визи на 10 000 шофьори
Коментари Харесай

Британският бизнес спешно иска визи за европейски шофьори

Великобритания би трябвало да издаде краткотрайни визи на 10 000 водачи от Европейски Съюз, с цел да реши казуса с дефицита на работна ръка, довел до евакуиране на рафтовете на супермаркетите, прикани английска бизнес организация.

Logistics UK, която съставлява компании, занимаващи се с товарен транспорт, съобщи, че Brexit и Covid-19 са предиздвикали доста водачи на камиони да изоставен Обединеното кралство, само че издаването на краткотрайни визи може да ги върне назад.

Подобна визова скица обезпечава право за работа на 30 000 селскостопански служащи на Острова. От държавното управление обаче упорстват работодателите да влагат в обучаването на локални фрагменти.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Комбинацията от Брекзит и пандемията от COVID-19 изпразва ма...

Асоциацията на тежкотоварните превозвачи осведоми по-рано през лятото, че има недостиг от 60 000 водачи на камиони, което докара до дефицит на артикули в магазините, като се стартира от мляко и се стигне до бонбоните Haribo. Големи търговски вериги като Tesco и Aldi започнаха да оферират бонуси и други поощрения, само че продължава да има дефицит на водачи.

През 12-те месеца до юни 2020 година 14 000 водачи от Европейски Съюз са напуснали работата си и единствено 600 от тях са се завърнали до юли 2021 година, демонстрира изследване на Отдела за трудовата претовареност на Националната статистическа работа.

Докато се изчаква нови локални фрагменти да бъдат подготвени, което може да отнеме до 9 месеца, разумното решение е да бъдат издавани краткотрайни визи на европейците, предложи пред BBC Алекс Вейч от Logistics UK.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР