Великобритания трябва да има по-реалистични очаквания“ от преговорите с ЕС,

...
Великобритания трябва да има по-реалистични очаквания“ от преговорите с ЕС,
Коментари Харесай

Мишел Барние: Великобритания трябва да има по-реалистични очаквания от преговорите с ЕС

Великобритания би трябвало да има „ по-реалистични упования “ от договарянията с Европейски Съюз, споделя основният договарящ на Европейски Съюз за Брекзит Мишел Барние, представен от Блумбърг.

„ Ясно е, че желаеме съглашение, само че то не може да бъде непременно “, разяснява Барние в изявление за в. „ Сънди таймс “.

„ Никога няма да приемем нещо, което ще направи единния пазар по-крехък “, прибавя той.

Обединеното кралство е на път да напусне европейския обединен пазар и митническия съюс без договорка, в случай че такава не бъде реализирана до края на годината. По думите на Барниер всичко опира до превръщането на обещанията, дадени през предходната година от английския министър председател Борис Джонсън и европейските водачи, в закони.

„ Трябва да си напомни уговорките, които поехме дружно “, споделя Барние, като прибавя, че по време на договарянията за Брекзит Англия неведнъж е опитвала да сортира аспекти от участието в Европейски Съюз, които харесва, без да приема отговорностите, които вървят ръка за ръка с тях.

Макар че основният договарящ от Европейски Съюз съобщи пред. „ Сънди таймс “, че двете страни не са постигнали доста огромен прогрес, той има вяра, че договарянето на съглашение е допустимо.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР