Великобритания ще започне този месец клинични изпитвания на лекарството за

...
Великобритания ще започне този месец клинични изпитвания на лекарството за
Коментари Харесай

Великобритания започва изпитвания на хапчето за COVID-19

Великобритания ще стартира този месец клинични изпитвания на лекарството за Коронавирус молнупиравир, създадено от Merck, съобщи през днешния ден Сюзън Хопкинс, основна здравна съветничка в английската Агенция за здравна сигурност, представена от Ройтерс.

Миналата седмица Англия стана първата страна в света, която утвърди противовирусното лекарство, създадено от основаните в Съединени американски щати компании Merck и Ridgeback Biotherapeutics. Лекарството има капацитета изцяло да промени метода, по който се лекува Коронавирус, отбелязва Ройтерс.

Британското държавно управление съобщи предишния месец, че към този момент е направило поръчка за дози от лекарството на Merck, задоволителни за осъществяване на курс на лекуване на 480 000 заболели и дози от лекарството за ковид на Pfizer, задоволителни за осъществяване на курс на лекуване на 250 000 заболели.

Сюзън Хопкинс сподели, че одобряването на лекарството молнупиравир е страхотна вест и клиничните тествания ще стартират в края на този месец или при започване на декември. Тя добави, че до момента лекарството е било тествано единствено при неимунизирани пациенти, тъй че новите тествания ще оказват помощ да се разбере по какъв начин то ще влияе на имунизираните хора.

" Новото лекарство на Pfizer евентуално няма да бъде утвърдено преди новата година ", добави тя и предвижда, че това евентуално ще стане след няколко месеца.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР