Великобритания ще работи активно по диверсифицирането на енергийния си сектор

...
Великобритания ще работи активно по диверсифицирането на енергийния си сектор
Коментари Харесай

Как Кралица Елизабет II ще спечели милиарди от отдалечаването на Англия от петрола?

Великобритания ще работи интензивно по диверсифицирането на енергийния си бранш в посока зелени технологии в идващите години. А непредвиденият огромен печеливш от тях ще бъде не различен, а Кралица Елизабет II.

Причината за това е, че мениджърът на собствеността на кралицата и английското министерство на финансите ще получат милиарди долари от отдаване чартърен на офшорни води на колоси в бранша, като British Petroleum и Total.

Организацията Crown Estate, която е притежател на английския монарх, е притежател на милиони акри земя и води към офшорните крайбрежия на Англия. В началото на седмицата от нея оповестиха, че са избрали компании, които да се включат в търгове за създаването на шест офшорни вятърни плана, написа Market Watch.

Докато тези парцели са благосъстоятелност на кралицата, те не могат да бъдат продавани от нея и са ръководени от самостоятелен ръб. Годишните доходи на Crown Estate отиват в хазната на финансовото министерство, а 25% от тях се изплащат на кралското семейство под формата на суверенна дотация.

Всяка година организацията ще получава опционни депозити за отдаване на правото за насърчаване на зоната на морското дъно за построяването на вятърните централи. Първоначално приходите от тези депозити ще бъдат в размер на 879 милиона лири. През идващите 10 години получената сума ще възлиза на още 8,8 милиарда лири или повече от 12 милиарда $.

От тази сума въпросните 25%, които се насочват към кралското семейство, ще значат облага в размер на милиарди.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР