Великобритания ще бъде изправена пред една от най-тежките рецесии и

...
Великобритания ще бъде изправена пред една от най-тежките рецесии и
Коментари Харесай

Файненшъл таймс: Рецесията във Великобритания ще е по-тежка, отколкото в другите развити страни

Великобритания ще бъде изправена пред една от най-тежките рецесии и най-слабото възобновяване измежду страните от Г-7 през идната година, като семействата ще платят тежка цена при неуспех на държавната политика. Това декларират икономисти, интервюирани от " Файненшъл таймс ", съобщи Новини.бг. 

Ясно изразено болшинство измежду запитаните 101 водещи специалисти в годишното изследване на финансовото издание  заявяват, че инфлационният потрес, породен от пандемията и войната в Украйна, ще продължи по-дълго в Обединеното кралство, в сравнение с другаде.

Според тяхното мнение това ще принуди " Банк ъв Ингланд " (Bank of England)  да поддържа водещите лихви високи, а държавното управление - да се придържа към консервативна фискална политика. 

Над четири пети от интервюираните предвиждат, че Англия ще изостане от сътрудниците си - английският БВП към този момент се свива и се чака наклонността да продължи и през по-голямата част от 2023 година.

Резултатът евентуално ще бъде засилено стесняване на приходите на семействата, защото по-високата цена на кредитирането ускорява усложненията, провокирани от повишаването на храните и силата. 

  " Рецесията през 2023 година ще се усети доста по-теежко от икономическото влияние на пандемията ", показва Джон Филпот, самостоятелен икономист, профилиран в трендовете на трудовия пазар. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР