Великобритания пропусна своя шанс да приеме европейската фабрика на Tesla

...
Великобритания пропусна своя шанс да приеме европейската фабрика на Tesla
Коментари Харесай

Брекзит спря Tesla за завод в Англия

Великобритания пропусна своя късмет да одобри европейската фабрика на Tesla поради подготвяното излизане на страна от Европейски Съюз, разкри изпълнителният шеф на американския производител на електрически автомобили Илон Мъск пред Auto Express. Малко преди този момент милиардерът заяви, че заводът на компанията му в Европа ще бъде издигнат край Берлин (Германия).
Още през 2014 година Мъск бе оповестил, че той планува Англия като място за център за научноизследователска и развойна активност, както и място, на което ще се построи европейска фабрика на Tesla. Това беше две години преди страната да гласоподава за излизане от Европейския съюз.
Така Tesla става следващия производител на коли, който ще избегне Обединеното кралство, макар че в страната се следи нараснал интерес към електрическите коли. Излизането на страната от Европейски Съюз обаче понижава задграничните вложения, защото бъдещите търговски връзки с другите страни в съюза не престават да са неразбираеми.
От всичко това печели Германия, защото бъдещата фабрика на Tesla край Берлин ще докара до откриването на 7000 работни места. В завода ще се сглобяват Model 3 и бъдещият кросоувър Model Y, като предприятието ще стартира работа през 2021 година В него ще бъдат направени дизайнерски и развойни центрове.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР