Великобритания призова партньорите си от Г-7 и НАТО да забранят

...
Великобритания призова партньорите си от Г-7 и НАТО да забранят
Коментари Харесай

Още санкции - Великобритания призова за спиране на вноса на руски нефт и газ

Великобритания прикани сътрудниците си от Г-7 и НАТО да забранят влизането на съветски кораби в техни пристанища и да одобряват график за поетапно прекъсване на вноса на съветски петрол и газ. Външните министри на Алианса ще заседават през днешния ден в Брюксел.

Във Варшава английският външен министър Лиз Тръс се разгласи и за нови наказателни ограничения против съветски банки и основни браншове на съветската стопанска система като златото. След съветската инвазия в Украйна Лондон и негови съдружници вкараха наказания против съветски банки и олигарси и започнаха стъпки към уединяване на Москва от интернационалната финансова система.

Санкциите, въведени досега, са блокирали съветски финанси в размер от 350 милиарда $ и са създали недостъпни за Москва 60 % от нейните запаси в задгранична валута, уточни Лиз Тръс.

" Нашите координирани наказания връщат съветската стопанска система в Съветската епоха. Но ние можем и би трябвало да създадем повече, както към този момент споделих на нашия общ другар - украинският външен министър Кулеба ", съобщи Лиз Тръс, министър на външните работи на Англия.

Руски кораби към този момент не могат да влизат в английски пристанища. По-рано Европейската комисия също предложи нови наказания, в това число преустановяване на вноса на съветски въглища и възбрана за влизане на съветски кораби и тежкотоварни камиони на територията на Европейския съюз.

Заради войната и западните наказания, съветската стопанска система ще се свие с до 15 %, предвиждат специалисти, представени от Ройтерс.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР