Великобритания призова Косово и Сърбия да намалят напрежението, както и

...
Великобритания призова Косово и Сърбия да намалят напрежението, както и
Коментари Харесай

Великобритания призова Косово и Сърбия да намалят напрежението

Великобритания прикани Косово и Сърбия да понижат напрежението, както и незабавно да бъдат освободени тримата косовски служители на реда, задържани от Сърбия на 14 юни, предава, представена от Българска телеграфна агенция.

„ Призоваваме към мигновено освобождение на тримата косовски служители на реда “, се споделя в изказване на външното министерство. „ Призоваваме Косово и Сърбия да проявят оптималната въздържаност, да заобикалят едностранните ограничения и да подхващат дейности за понижаване на напрежението “.

На 14 юни трима косовски гранични служители на реда бяха задържани от сръбската полиция, в отговор на което Косово забрани влизането на всевъзможни артикули от Сърбия, както и транспортни средства със сръбски регистрационни номера на негова територия. Според сръбската страна карцерът е осъществен на територията на Сърбия, до момента в който косовската страна твърди, че косовските служители на реда са били хванати и отвлечени на територията на Косово.

Напрежението сред Сърбия и нейната някогашна провинция продължава, откогато Косово се отдели едностранно през 2008 година Сърбите в Звечан, Лепосавич и Зубин поток в Северно Косово стачкуват всеки ден от 26 май насам пред постройките на общините, в които бяха определени албански кметове, откакто сърбите бойкотираха локалните избори. Днес бе проведен митинг и в Косовска Митровица в поддръжка на Милун Миленкович-Луне, който през вчерашния ден бе задържан от косовската полиция. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР