Великобритания притежава милиарди евро в редица европейски банки. Те могат

...
Великобритания притежава милиарди евро в редица европейски банки. Те могат
Коментари Харесай

Опасност от блокиране на милиарди евро за 30 години

Великобритания има милиарди евро в редица европейски банки. Те могат да останат блокирани на Стария континент за близо 30 години вследствие на Брекзит. Така да вземем за пример, Кралството разполага с 3.5 милиарда EUR, или 3.1 милиарда паунда в Европейската капиталова банка (ЕИБ). Това е 16% от капитала на Европейска инвестиционна банка. По този метод финансовата институция ще изплаща средствата на Англия до 2054 година

Основната задача на Европейска инвестиционна банка е да употребява парите, предоставени от страните членки на Европейски Съюз, да предоставяне на нисколихвени заеми. Повечето от тях са за създаване на огромни инфраструктурни планове. Колко ще дава всяка страна зависи от нейния Брутният вътрешен продукт. Най-голям дял имат най-силните стопански системи – Германия, Франция, Англия и Италия.

„ И двете страни на масата за договаряния са съгласни, че сумата от 3.5 милиарда EUR би трябвало да бъде изплатена назад на Англия. Този развой ще отнеме доста време – до 2054 г.”, споделя вицепрезидентът на Европейска инвестиционна банка Александър Стъб.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР