Великобритания преговаря с Армения, Кот д`Ивоар, Коста Рика и Ботсвана

...
Великобритания преговаря с Армения, Кот д`Ивоар, Коста Рика и Ботсвана
Коментари Харесай

Великобритания преговаря за изпращане на мигранти в Армения, подобно на Руанда

Великобритания договаря с Армения, Кот д`Ивоар, Коста Рика и Ботсвана по отношение на изпращането на незаконни мигранти там. Предвижда се да се употребява скица, сходна на тази, по която беше контрактувано изпращането на мигранти в Руанда, оповестява The Times, базирайки се на документи от английското държавно управление. Преговорите с арменската страна са почнали през септември 2023 година, само че към момента не е реализиран прогрес.

Говори се, че английските управляващи също са се обърнали към Еквадор, Парагвай, Перу, Бразилия и Колумбия, само че те са били " по-малко заинтригувани " от препоръчаната договорка. Кабо Верде, Сенегал, Танзания, Того, Ангола и Сиера Леоне са били „ включени в аварийния лист “ при положение, че не могат да бъдат реализирани съглашения с други страни. В същото време Мароко, Тунис, Намибия и Гамбия " явно са отказали " да влязат в полемики по този въпрос, отбелязва вестникът.

Като част от битката против незаконната миграция Англия има намерение да експулсира незаконни мигранти в Руанда, страна в Източна Африка, която съгласно английските управляващи си е „ спечелила известност за хуманно и професионално отношение към бежанците и мигрантите “. За това на Руанда бяха платени повече от £100 милиона. През декември 2023 година страните подписаха ново съглашение, съгласно което мигрантите, които са влезнали в Обединеното кралство, могат да бъдат експулсирани без право да търсят леговище в кралството.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР