Великобритания предупреди едрия бизнес да засили защитата срещу възможни руски

...
Великобритания предупреди едрия бизнес да засили защитата срещу възможни руски
Коментари Харесай

Великобритания предупреждава за опасност от руски кибератаки

Великобритания предизвести едрия бизнес да ускори отбраната против вероятни съветски хакерски атаки, до момента в който страховете на Запада се задълбочават, че президентът Владимир Путин ще подреди на войските си да анексират нова част от Украйна, предава Ройтерс. 

Британският народен център за киберсигурност (NCSC), част от разследваща организация GCHQ, предизвести огромните организации да засилят своята резистентност на хакерски атаки на фона на задълбочаващото се напрежение към Украйна. 

Западните водачи споделят, че 21-ви век ще бъде избран от битка сред демокрациите и автокрации като Китай и Русия, които съгласно тях оспорват международния ред след Студената война във военно, софтуерно и икономическо отношение.

„ В продължение на няколко години наблюдавахме модел на злонамерено съветско държание в киберпространството “, сподели Пол Чичестър, действен шеф на NCSC. 

Кибератака против Украйна по-рано този месец предизвести украинците да „ се опасяват и да чакат най-лошото “, напомня Ройтерс, представена от Агенция „ Фокус “.  

„ Инцидентите в Украйна носят отличителните белези на сходна съветска интензивност, която сме следили и преди “, сподели Чичестър.

Най-големите сили за кибернастъпление в света са Съединените щати, Обединеното кралство, Русия и Китай, съгласно ранглиста за 2020 година на Belfer Center в Harvard`s Kennedy School. 

Британските разследващи служби споделят, че Русия остава най-голямата непосредствена опасност за Запада, само че дълготрайното владичество на комунистически Китай над технологиите съставлява доста по-голям проблем. 

„ Организациите в Обединеното кралство са призовани да засилят своята резистентност на киберсигурност в отговор на злонамерените кибер произшествия в и към Украйна “, съобщи английският Национален център за киберсигурност. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР