Великобритания поиска строителите да платят около 5,4 милиарда долара, за

...
Великобритания поиска строителите да платят около 5,4 милиарда долара, за
Коментари Харесай

Лондон поиска 5 млрд. долара от строителите за премахване на опасни облицовки

Великобритания изиска строителите да платят към 5,4 милиарда $, с цел да оказват помощ за премахването на рискови облицовки от здания след смъртоносния пожар в Лондон през 2017 година, съобщи Ройтерс. Той породи спор сред държавното управление, строителите и притежателите по въпроса по какъв начин да създадат недвижимите парцели по-безопасни. 

Пожарът в " Гренфел тауър " в Лондон аргументи гибелта на над 70 души и сподели, че широкоразпространените евтини леснозапалими облицовки на жилищата в страната би трябвало или да бъдат демонтирани, или да има денонощна противопожарна защита.

Правителството към този момент отдели към 5 милиарда английски лири за ремонтни действия и предходната година наложи такса на строителите, с цел да събере 2 милиарда английски лири за покриване на разноските през идващите 10 години, предава Българска телеграфна агенция. 

До този миг задачата беше премахването на облицовки от по-високите здания. Днешното известие се отнася за здания сред 11 и 18 метра, чиито жители би трябвало да платят десетки хиляди лири за ремонт на рисковите облицовки.

Правителството беше обект на съществени рецензии за това, че му е лишило толкоз дълго време, с цел да откри решение, като някои жители не могат да продадат парцелите, защото са принудени да заплащат сметки, които са по-скъпи от самия апартамент. 

Разследването откри, че употребяваната обшивка за " Гренфел тауър " е изиграла централна роля за бързото разпространяване на огъня, напомня Ройтерс. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР