Великобритания осъди в Хага безотговорното“ поведение на Русия и я

...
Великобритания осъди в Хага безотговорното“ поведение на Русия и я
Коментари Харесай

Лондон разследва руската телевизия RT News

Великобритания осъди в Хага „ безотговорното “ държание на Русия и я упрекна, че от 20 години нарушава интернационалната възбрана за химически оръжия, заяви Франс прес. Лондон упрекна още веднъж Москва, че е отровила на английска територия някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал и щерка му с нервнопаралитично вещество, оповестява Франс прес.

По същото време в Лондон английският медиен регулатор Офком разгласи, че стартира 7 следствия за безпристрастността на осведомителните стратегии на съветската телевизия RT News при отразяването на аферата „ Скрипал “. Процедурата може да докара до финансови наказания или в най-тежкия случай – до възбрана за лъчение.

В изявление за Франс прес ръководителят на английската делегация в Хага още веднъж уточни Русия като „ единствената “ виновна за отравянето на двамата Скрипал на 4 март в Солсбъри.

Аферата „ Скрипал “ стигна до Хага, където е централата на интернационалната Организация за възбрана на химическите оръжия (ОЗХО)– нейната задача е да проверява противозаконната приложимост на химически оръжия по света.

" Русия води безсрамна акция за дезинформация и нападна репутацията и експертността на ОЗХО “, разяснява Питър Уилсън, който счита, че „ единствено Русия разполага с механически средства, на практика опит и претекст, с цел да посегне на Скрипал “. Москва продължава да отхвърля всички обвинявания.

Реакцията на Англия пристигна, откакто Русия показа първите резултати от своето следствие на покушението в Солсбъри.

Направена е видео възстановка, проследяваща целия път на Юлия Скрипал от вкъщи й до летището. Открито е таксито, в което тя се е возила, открити са и видеозаписите от летище Шереметиево, на които тя се вижда. Установено е, че никой от пасажерите на полета за Лондон, с който е летяла Юлия Скрипал, не е потърпевш, цитира БГНЕС.

Постоянният съветски представител в ОЗХО Александър Шулгин съобщи на съвещанието на изпълнителния й съвет в Хага, че организацията не е съумяла да установи откъде идва отровата, употребена против Скрипал. 

Държавният департамент на Съединени американски щати поддържа мнението на Англия, че единствено Русия има претекстове за отравянето на Скрипал. Прессекретарят Хедър Хауърд съобщи, че вместо  да промени своето пагубно и деструктивно държание, Русия единствено насочва обвинявания и възражения, с цел да отклони вниманието от виновността си.

Тя означи, че оповестеният предходната седмица отчет на ОЗХО удостоверява изводите на Англия за произхода на отровата.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР