Великобритания обяви санкции срещу олигарха Владимир Потанин, известен като руския

...
Великобритания обяви санкции срещу олигарха Владимир Потанин, известен като руския
Коментари Харесай

Великобритания наложи санкции на втория най-богат руснак

Великобритания разгласи наказания против олигарха Владимир Потанин, прочут като съветския крал на металите и който английските управляващи разказват като втория най-богат човек в Русия, съобщава " Ройтерс ".

Потанин е включен в последния пакет от 13 нови санкционни описи, в които попадат още бизнес фигури, финансови компании и други субекти.

Потанин продължава да натрупа благосъстояния, като поддържа режима на Путин, придобивайки Росбанк и акции в Tinkoff Bank в интервала след съветската инвазия в Украйна, се показва в формалното известие на английското държавно управление.

Потанин е един от най-богатите хора в Русия, макар че чистата стойност на благосъстоянието му зависи значително от цената на неговия дял от 36% в руската компания Норникел " - най-големият производител на паладий и пречистен никел в света.

Отбелязва се, че той е включен в листата със наказания, тъй като " се е облагодетелствал или е подкрепял държавното управление на Русия посредством владение или надзор на Росбанк. Росбанк прави бизнес в съветския бранш на финансовите услуги, който е бранш от стратегическо значение за държавното управление на Русия ".

Преди дни английският външен министър Лиз Тръс предизвести, че правителството ще продължи да постанова наказания против Русия до пълното й евакуиране от Украйна.

Под удара на английските наказания към този момент попаднаха съветският бизнес, предприемачи, политици и религиозни водачи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР