Великобритания иска с Европейска заповед за арест 32-годишният Гюнеш Али

...
Великобритания иска с Европейска заповед за арест 32-годишният Гюнеш Али
Коментари Харесай

Пловдивчанин, обвинен в източване на 38 милиона паунда, застана пред съда

Великобритания желае с Европейска заповед за арест 32-годишният Гюнеш Али да бъде екстрадиран в Лондон. Пловдивчанинът е арестуван в България по отношение на огромно следствие на Острова. Там Гюнеш е търсен за подправяне на документи, пране на пари и източване на пари от бюджета на обществено подкрепяне. Според обвиняванията на британските управляващи Гюнеш е източил близо 38 милиона паунда.

Гюнеш Али от 12 години живее в Англия, като в началото работи в строителството, а по-късно отваря офис за правене на документи. „ Не съм правил нищо нелегално. Сега разбрах, че съм търсен. Аз помагах на новопристигналите да си оформят документите за престояване против съответните такси. Върнах се в България, с цел да оказа помощ на брат ми, който не е добре. Не съм се крил, имам юрист в Англия, който движи нещата, твърди пловдивчанинът.

Английският закон планува от 5 до 14 години затвор, за четирите закононарушения, в които е упрекнат Гюнеш. Адвокатът му изиска той да бъде подложен под домакински арест.

Когато тази година си идва в България, Гюнеш основава комерсиално сдружение. Според него това било доказателство, че не е се е крил от управляващите. По същото време в Англия тамошните управляващи са правили инспекции на доста други офиси като неговия-за правене на документи. “Не знам за какво се насочиха към моя. Всичко беше законно и идваха хора с действителни документи, които си плащаха. Помагал съм на доста хора, те могат да застанат зад мен, съобщи задържаният.

Окръжен съд -Пловдив го сложи под домакински арест, защото мъжът се грижи за болния си брат.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР