Великобритания има намерение да стартира масово тестване за коронавирус на

...
Великобритания има намерение да стартира масово тестване за коронавирус на
Коментари Харесай

Великобритания разхлабва мерките и започва тестване наред

Великобритания има желание да започва всеобщо тестване за ковид на популацията и да разгласи идващите стъпки за излизане от карантината.

На всички пълнолетни жители и деца в Англия ще се полахат рутинни проби за COVID-19 два пъти седмично като мярка против разпространяването на вируса, заяви английското държавно управление, представено от Асошиейтед прес.

Министър-председателят Борис Джонсън сподели, че постоянното тестване на хора, които нямат признаци на ковид, ще помогне за прекъсване на нови огнища на болестта, с цел да могат хората да се върнат към естествения живот.

Правителството съобщи, че от петък ще бъдат налични безвъзмездни антигенни проби по пощата, от аптеките и на работните места. Антигенните проби демонстрират резултата до минути, само че не са толкоз точни като PCR-тестовете.

Предвижда се по-късно денем Джонсън да разгласи идващите стъпки за излизане от тримесечната карантина. Очаква се той да удостовери на конференция, че в Англия фризьорските салони, магазините, които не продават артикули от първа нужда и откритите пространства на заведенията за хранене ще проработят още веднъж на 12 април според проектите.

За Шотландия, Уелс и Северна Ирландия графиците за отваряне са разнообразни.

Англия е записала до момента съвсем 127 000 умряли с COVID-19 и е преди всичко по този индикатор в Европа. Заразяванията и смъртните случаи обаче доста понижиха по време на карантината и след началото на имунизацията, при която досега първа доза са получили над 31 милиона души или 60 % от пълнолетното население.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР