Великобритания и Южна Корея ще подпишат споразумение за свободна търговия

...
Великобритания и Южна Корея ще подпишат споразумение за свободна търговия
Коментари Харесай

Великобритания подписва споразумение за свободна търговия с Южна Корея след Brexit

Англия и Южна Корея ще подпишат съглашение за свободна търговия след Brexit в края на месец октомври, написа Reuters.

Според данни, изнесени от държавното управление на Острова, страната ще се стреми да покрие споразуменията на Европейски Съюз за търговия с трети страни, преди да напусне съюза дефинитивно. Много от тези съглашения обаче бяха в застой, заради несигурността дали Англия ще напусне Европейски Съюз и по кое време ще стане това, откакто при започване на годината " разводът " беше отсрочен.

Премиерът Борис Джонсън, който замести Тереза Мей предишния месец, се ангажира да изведе Англия от Европейски Съюз на 31 октомври, без значение дали е стигнал до договорка с Европейски Съюз.

По данни на кабинета до момента са подписани съглашения за последователност, обхващащи търговия на стойност 89 милиарда паунда, по отношение на 39 милиарда паунда през месец март, до момента в който беше първата дата за излизане на Англия от Европейски Съюз.

Британското държавно управление съобщи, че съглашението сред Англия и Южна Корея припокрива във допустимо най-голяма степен комерсиалното съглашение сред Европейски Съюз и азиатската страна.

Миналата година търговията сред Англия и Корея е била на стойност 14,6 милиарда паунда.

Иначе Европейски Съюз е най-големият търговски сътрудник на Англия - през 2018 година от Острова към Стария континент са изнесени артикули на стойност 289 милиарда паунда, а вносът от Европейски Съюз е бил на стойност 345 милиарда паунда.

Южнокорейският министър на търговията Йо Маюн-Хи, който ще подпише съглашението в Лондон, дефинира договорката като потребна. По думите му по този метод ще се преодолее огромна част от несигурността, спохождаща излизането на Англия от Европейски Съюз.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР