Великобритания и Франция се споразумяха да ускорят разполагането на оборудване

...
Великобритания и Франция се споразумяха да ускорят разполагането на оборудване
Коментари Харесай

Великобритания и Франция ускоряват мерките срещу преминаването на мигранти през Ламанша

Англия и Франция се споразумяха да ускорят разполагането на съоръжение за въздушно наблюдаване , целящо да понижи броя на мигрантите, плаващи към Обединеното кралство с дребни лодки, оповестява " Ройтерс ".

През последните години се пробваха да стигнат до Англия от северното крайбрежие на Франция, правейки рискови и от време на време съдбовни опити да прекосят един от най-натоварените морски пътища в света с дребни гумени лодки.

Напливът на бежанци се трансформира в главен политически въпрос за английския министър председател Риши Сунак , който даде обещание да " спре лодките ". Вследствие на тази цел той създаде проекти - сега блокирани от правни разногласия - за

В изказване, оповестено от английското държавно управление след последните диалози в Париж, се показва: " Министърът на вътрешните работи Джеймс Клевърли и министърът на вътрешните работи Жерар Дарманин приветстваха проектите за ускорение на осъществяването на съглашението от срещата на върха сред Англия и Франция през март 2023 година ".
 Франция и Англия се схванаха за мигрантите
Франция и Англия се схванаха за мигрантите

Двете страни подписват взаимна декларация за прекъсване на рисковите пътувания през Ламанша

" Тези проекти ще ускорят разполагането на основно съоръжение за въздушно наблюдаване, което ще обезпечи невиждани равнища на покритие, тъй че френските правоприлагащи органи да пресекат опитите за прекосяване допустимо най-бързо ".

Не се прецизира обаче по кое време ще бъде ситуирано въпросното съоръжение.

И Клевърли, и Дарманин се съгласиха да изградят по-тесни връзки в правоприлагането и разискаха свикването на среща на вътрешните министри от група северноевропейски страни по тематиката за миграцията.

" Освен това Франция и Англия ще продължат да приканват за съглашение сред Обединеното кралство и Европейски Съюз по въпросите за миграцията , с цел да се ръководи по-добре както незаконната, така и законната миграция ", съобщи Дарманин.
 Лондон се ядоса на Франция, че не стопира мигрантите
Лондон се ядоса на Франция, че не стопира мигрантите

В понеделник хиляда души са слезли на брега на британското графство Кент
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР