Великобритания гласува днес за Европейски парламент - избори, от които

...
Великобритания гласува днес за Европейски парламент - избори, от които
Коментари Харесай

Разделена Великобритания гласува на европейските избори, в които не смяташе да участва

Англия гласоподава през днешния ден за Европейски парламент - избори, от които се чака да покажат възходящо отчаяние и от двете страни на Брекзитната разграничителна линия съвсем три години откакто страната гласоподава да напусне Европейския съюз.

До изборите, в които Англия не очакваше да ѝ се наложи да взе участие, се стигна заради безизходицата в страната за пътя напред към Брекзит, откакто договорката на министър-председателката Тереза Мей с Брюксел беше отхвърлена три пъти от депутатите.

Англия трябваше да излезе от Европейски Съюз преди близо два месеца, само че откакто беше принудена да отсрочи два пъти датата за овакантяване и при продължаваща невъзможност в Народното събрание остава неразбираемо по какъв начин, по кое време и даже дали тя ще продължи процеса по развода. Понастоящем крайният период за овакантяване е 31 октомври.

Вижданията на британците, дали своят вот за овакантяване на Европейски Съюз с 52 против 48 %, са поляризирани, като допитванията демонстрират, че твърдите поддръжници на Брекзит и мощно проевропейските партии се чака да завоюват гласове за сметка на ръководещите консерватори на Мей и опозиционната Лейбъристка партия.

По данни на института " ЮГав " едвам една пета от хората, дали своят вот за Консервативната партия на националните избори през 2017 година, считат да гласоподават за нея през днешния ден, а 62 % имат намерение да поддържат Партията на Брекзит на Найджъл Фараж. Лейбъристите, на собствен ред, губят гласоподаватели основно в интерес на партии, които са за оставане в Европейски Съюз.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР