Великобритания е похарчила 107.7 млн. паунда (136.76 млн. долара) за

...
Великобритания е похарчила 107.7 млн. паунда (136.76 млн. долара) за
Коментари Харесай

Великобритания нае кораби за $137 милиона, за да доставя основни продукти след Brexit

Великобритания е похарчила 107.7 млн. паунда (136.76 млн. долара) за наемането на фериботи, с цел да смекчи риска от " тежко претоварване " на пристанището в Дувър при положение на Brexit без договорка, съгласно държавни документи, представени от AFP.

Правителството е сключило покупко-продажби с английски, френски и датски фериботни компании, които ще разрешат на близо 4000 спомагателни камиона на седмица да употребяват други пристанища на южния бряг на Англия, с цел да предотвратят предстоящите тежки тапи в Дувър.

" Този забележителен спомагателен потенциал е дребен, само че значим детайл от планирането на Министерството на превоза при положение на Brexit без договорка. Министерството оказва помощ да се подсигурява, че останалата част от държавното управление е изцяло готова за редица сюжети, в това число съответен акцент върху евентуален сюжет без договорка и за намаляване на въздействието на всеки излаз от Brexit за всички типове превоз ", изяснява представител на английското ведомство.

Договорите с френската Brittany Ferries, датската DFDS и английската Seaborne ще обезпечат доставки до половин милион тона месечно, с което държавното управление се надява да смекчи удълженото време, належащо за осъществяване на митнически инспекции на входящи и изходящи товари.

Британските управляващи се надяват да предотвратят един от най-големите опасности при Brexit без договорка - доставките на съществени артикули за Острова, които досега се правят основно през Дувър.

Не всички обаче са очаровани от дейностите им, а водачът на либерал демократите Сър Винс Кайл ги дефинира като " цялостна полуда ". " Правителството има право да спре (сценария) " без договорка " когато и да е, а вместо това да харчи милиони за контракти в последния миг ", сподели Кайл.

Транспортното министерство предизвести, че увеличението на граничните инспекции може да " докара до закъснение на доставката на жизненоважни артикули " и " доста по-голямо нарушение на стопанската система на Англия ".

Британският министър председател Тереза Мей реализира съглашение с водачите на Европейския съюз, че Англия ще напусне, запазвайки тесни търговски връзки с страните членки на блока.

Но контрактуваното от нея среща сериозен отпор в надълбоко разделения английски парламент, като е подложено на критика както от най-крайните поддръжници на Brexit, по този начин и от тези, които желаят Островът да резервира по-близки връзки с континентална Европа.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР