Великобритания е първата държава в света, която предлага имунотерапия срещу

...
Великобритания е първата държава в света, която предлага имунотерапия срещу
Коментари Харесай

Бум в медицината! Англичани измислиха ваксина срещу рака

Великобритания е първата страна в света, която предлага имунотерапия против рака под формата на инжекция. Новата форма може доста да редуцира времето за лекуване, съобщи Ройтерс.

След утвърждение от Европейската организация по медикаментите, Националната здравна работа на Великобритания обяви, че стотици отговарящи на изискванията пациенти, които са на имунотерапия с атезолизумаб, са подготвени да получат инжекцията.
-->
" Това утвърждение освен ще ни разреши да предоставяме по-удобна и бърза грижа за болните, само че и ще разреши на нашите екипи да лекуват повече пациенти “, споделя доктор Александър Мартин, консултант-онколог в болничното заведение West Suffolk NHS Foundation Trust.

От Националната здравна работа показват, че до момента атезолизумаб се е вливал венозно и постоянно процедурата е отнемала от 30 минути до един час за някои пациенти (ако достъпът до вена е труден).

" Потавянето на инжекция лишава почти седем минути, спрямо 30 до 60 минути за сегашния способ на венозно вливане “, споделя Мариус Шолц, шеф в Roche Products Limited.

Атезолизумаб, производство на дъщерна компания на конгломерата " Рош ", е лекарство за имунотерапия, което дава опция на личната имунна система на пациента да търси и унищожава раковите кафези. До момента лекуването се предлага с вливане на препарата при пациенти с редица ракови болести, в това число на белия дроб, гърдата, черния дроб и пикочния мехур.

От Националната здравна работа чакат по-голямата част от към 3600 пациенти, започващи лекуване с атезолизумаб всяка година на Острова, да преминат към спестяващата време инжекция. На венозно вливане могат да останат пациентите, които са на химиотерапия в композиция с атезолизумаб.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР