Великобритания днес заяви, че ще разшири програмата си за подпомагане

...
Великобритания днес заяви, че ще разшири програмата си за подпомагане
Коментари Харесай

Великобритания ще помага на Украйна да укрепи киберзащитата си

Великобритания през днешния ден съобщи, че ще разшири програмата си за подкрепяне на киберзащитата на Украйна на фона на започнаната от Киев контраатака против Русия, съобщи Ройтерс.

В известието си английското държавно управление съобщи, че ще даде още 16 млн. паунда (20,5 млн. долара) за финансиране в тази сфера с капацитет за още 9 млн. лири, които ще дойдат от други интернационалните съдружници, оповестява Българска телеграфна агенция.

Лондон съобщи, че пакетът - който прибавя към 6,35 млн. паунда, оповестени предходната година - ще обезпечи на Украйна по-добра отбрана на нейната сериозната национална инфраструктура от разрушителни съветски офанзиви в течение на контраофанзивата, чиято цел е изтласкване на съветските сили от териториите в Южна и Източна Украйна, които са окупирани от войските на Москва.

" Ужасяващите офанзиви на Русия против Украйна не се лимитират единствено до варварското им навлизане по суша, само че включват и отвратителни опити да нападна тяхната кибернетична инфраструктура, която обезпечава жизненоважни услуги - от банкови до енергийни доставки - на невинниа украински народ ", съобщи английският министър председател Риши Сунак.

" Това финансиране е от решаващо значение за прекъсването на тези офанзиви, укрепването на киберзащитата на Украйна и увеличението на способността да открива и деактивира зловредния програмен продукт, ориентиран против нея. "
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР