Велико Търново. Започна асфалтирането на новия обществен паркинг за автомобили

...
Велико Търново. Започна асфалтирането на новия обществен паркинг за автомобили
Коментари Харесай

Велико Търново: Асфалтират новия обществен паркинг на улица „Крайбрежна“

Велико Търново. Започна асфалтирането на новия публичен паркинг за коли и рейсове, който се построява в подножието на крепостта Царевец, оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново . Напредват строителните работи по нареждането на павираните настилки на улиците „ Христо Иванов – Войводата “ и ул. „ Йордан Инджето “. Работи се и по цялостното асфалтиране на улица „ Крайбрежна “. Оформени ще бъдат и няколко местни метода, посредством които ще бъде усъвършенствана връзката сред улиците „ Крайбрежна “, „ Михаил Кефалов “ и новия паркинг.
Кметът на Велико Търново Даниел Панов инспектира работата по инфраструктурните обекти, които са част от огромния план на Общината „ Съхранена и достоверна градска среда на град Велико Търново “, финансиран по Оперативна програма „ Региони в напредък “ 2014-2020. Паркингът на ул. „ Крайбрежна “ ще бъде с потенциал за 80 автомобила, ще има и места за туристически рейсове. Зоната ще е охраняема и безвъзмездна за прилагане в периода на плана. За облекчение на туристите ще бъде завършена и довеждаща пешеходна алея, към този момент са актуализирани и тротоарите по ул. ‚Михаил Кефалов “.
Само леки коли и малогабаритна техника ще могат да се движат по старинната улица „ Гурко “ във Велико Търново. По нея да влизат моторни транспортни средства с маса до 4 тона, височина – до 2,5 метра и ширина – до 2 метра. Ограниченията важат за цялата дължина на правата. Въведената организация на придвижването важи и за строителната техника. При потребление на машини, те би трябвало да бъдат малогабаритни и да дават отговор на условията за маса и размери.
До края на септември ще бъде актуализирана улица „ Митрополит Панарет Рашев “, свързваща улиците „ Стефан Стамболов “, „ Гурко “ и „ Максим Райкович “. Вече стартира замяна на остарелия тръбопровод и на локалните отклонения към къщите. Старите и изгнили тръби ще бъдат заменени с нови, чиято гаранция е 50-годишна.
Общо 38 улици и площадни пространства са в развой на цялостно възобновяване в остарялата част на Велико Търново с финансиране по Оперативна програма „ Региони в напредък “ 2014-2020. Подобна по мащабите си активност не е осъществявана от няколко десетилетия. В главната си част строителството ще бъде приключено още тази есен.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР