Велико Търново. В края на миналата седмица стартира основният ремонт

...
Велико Търново. В края на миналата седмица стартира основният ремонт
Коментари Харесай

Велико Търново: Ремонтират съблекалните на стадион „Ивайло“

Велико Търново. В края на предходната седмица започва главният ремонт на съблекалнята от северната страна на стадион „ Ивайло “, предопределена за гостуващите тимове. Помещението не е реновирано от близо 50 години. То ще бъде изцяло актуализирано – сменени ще бъдат ВиК- и ел-инсталациите, ще бъде инсталирана вентилационна система, нови ще бъдат облицовките от фаянс и теракота. Съблекалнята ще разполага с масажно поделение и нови санитарни пространства. След приключването на ремонтните действия тя ще дава отговор на условията на Лицензионната комисия на Българския футболен съюз /БФС/ за осъществяване на мачове от Първа професионална лига и интернационалните срещи.
Очаква се реконструкцията да завърши до семейството на „ Етър ВТ “ на „ Верея “ /Стара Загора/. Датата на мача ще е сред 28 и 31 юли. Дали „ виолетовите ” ще се завърнат вкъщи и ще играят в по-ранни часове до стартиране на осветлението, зависи напълно от БФС.
След обновяването стартира ремонт на съблекалнята за домакините, който не е в условията на Лицензионната комисия. Така ще бъдат обезпечени още по-добри условия както за юношеския ни народен тим, който през септември ще играе на „ Ивайло “ евроквалификация, по този начин и за футболистите на „ Етър ВТ “.
Преди две седмици започва възобновяване на санитарния възел в източната част на централната естрада, който бе затворен повече от 10 години. Така Сектор „ А “ към този момент ще разполага с три пространства от този вид. Готов е ремонтът на трите мъжки и дамската тоалетна за гостуващата аудитория, ситуирани в източната част на южната естрада.
Вече 10 дни се работи и по някогашния бранш за публиката на гостуващите тимове – по възобновяване на бетонното покритие и монтирането на висока ограда. Така ентусиастите няма да имат опция да слизат на терена по нерегламентиран метод. Намерено е и решение за метода към ВИП- зоната, с цел да няма конфликтни точки.
Инвестициите в стадиона са от бюджетите на Община Велико Търново, общинското дружество „ Спортни парцели и прояви “ и от спомоществователи.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР