Велико Търновo. В конферентният център на Изложбени зали Рафаел Михайлов“

...
Велико Търновo. В конферентният център на Изложбени зали Рафаел Михайлов“
Коментари Харесай

Велико Търново: Проекти, създадени по време на Международния скулпторен симпозиум „Пространства“ ще украсят парка в квартал „Колю Фичето“

Велико Търновo. В конферентният център на Изложбени зали „ Рафаел Михайлов “ участниците в Международния скулптурен симпозиум „ Пространства – скулптурни обекти и пластика в екстериорна среда – Велико Търново 2017 “ показаха своите авторски планове, които ще бъдат експонирани в публични пространства във Велико Търново. На презентацията участва заместник-кметът на Община Велико Търново Ганчо Карабаджаков. Това оповестиха от пресцентъра на Общината .
Авторите благодариха за опция да вземат участие в това неповторимо събитие, проведено от Съюзa на българските художници във Велико Търново и Община Велико Търново. Творците изрекоха признателност за прелестната организация и увериха, че работят с наслада и наслаждение с цел да осъществят своите планове.
Симпозиумът се реализира с финансовата поддръжка на общинската стратегия „ Изкуство и просвета ”. Основен сътрудник е Великотърновският университет „ Св. св. Кирил и Методий ”, Арт център „ Илинденци ”, клуб „ Св. Патриарх Евтимий ” - Велико Търново и „ Илинденци мрамор ” АД, с. Струмяни, обл. Благоевград, са останалите сътрудници на арт събитието.
Творците са емблематични имена в актуалната статуя от разнообразни генерации, с голям брой награди и участия в интернационалните и национални симпозиуми. Авторите от България и Македония творят в откритото пространство пред корпус „ Скулптура ” на Великотърновския университет „ Св. св. Кирил и Методий ”. Шестима от тях работят с мрамор, а един – с метал. Две от дамите, присъединили се във форума, създават дървопластики.
Пет от мраморните произведения, направени от скулпторите след тяхното довеждане докрай, ще бъдат инсталирани в парка „ Колю Фичето ” и ще допринесат за построяването на още по-добрата и забавна паркова среда. Иван Русев, Емил Бачийски, Свилен Костадинов, Георги Минчев, Венко Тонков, Милен Джановски, Красимир Методиев, Гордана Хаджи-Николова (Македония) и Мара Латева са участниците в скулптурното събитие тази година.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР