Велико Търново. Спектакълът Животът – това са две жени“ на

...
Велико Търново. Спектакълът Животът – това са две жени“ на
Коментари Харесай

Спектакъл на великотърновския театър е селектиран за участие в световен фестивал в Русия

Велико Търново. Спектакълът „ Животът – това са две дами “ на великотърновския спектакъл е селектиран за присъединяване в международен фестивал в Русия. От пресцентъра на Музикално-драматичен спектакъл „ Константин Кисимов “ прецизират, че обичаната пиеса на Стефан Цанев ще бъде показана на сцената на Международния сценичен фестивал на камерните спектакли „ Северни срещи “. Престижният конгрес ще се организира в края на октомври в съветския град Нижневартовск, а за присъединяване във фестивалната стратегия са определени постановки на театрални трупи от целия свят.

Това е следващо самопризнание за великотърновските актьори и постановъчния екип на „ Животът – това са две дами “. В средата на юни спектакълът завоюва бурните аплодисменти и на софийската аудитория, когато гостува на сцената на Нов спектакъл НДК в София. Сред феновете на представлението бяха известният театровед Александър Жеков, театралният критик и откривател проф. Венета Дойчева, режисьорите Димитър Шарков и Бойко Илиев, ръководителят на Съюза на артистите в България Христо Мутафчиев и други именити посетители.

„ Основна цел на гостуването на спектакъла в София беше освен да забележим реакциите на публиката, само че и да бъдем оценени от театралната рецензия. Александър Жеков доста хареса представлението и се изрече извънредно ласкаво за мощната игра на нашите артисти. Това ни дава самочувствие, че можем почтено да представим продукцията на великотърновския спектакъл и отвън рамките на България “, показа режисьорът на „ Животът – това са две дами “ Невена Митева.

Заради огромния интерес на софийската аудитория към новото трагично заглавие в афиша на МДТ „ Константин Кисимов “ спектакълът ще се играе в Нов спектакъл НДК и на 7 юли от 19,30 часа. Ролите извършват актьорите Стефка Златкова, Силвия Шекилова и Стоян Борисов. Сценографията и костюмите са на Лидия Къркеланова, а създател на музиката е Петър Атанасчев.

В пиесата създателят с ефирна лекост борави с драматургичния текст, с който ни внушава и препраща в контраста на разнообразни настроения и чувства, превключвайки стремително от откровения и неналожителен смях до дълбоката и съкровена тъга и болежка. Същевременно спектакълът предлага доста съответна проблематика - за комичните и напрегнати взаимоотношения сред бъдещи снаха и свекърва, за сравнението сред живота и полезностите на една елементарна селска женица и на светската интелектуалка, обиколила света, получила вниманието на мъжете, за тайните и табутата в човешката природа. Постановката предизвика към размисъл за невидимите неща в живота, за покаянието и прошката, за сложните решения и сложния избор, за живота с цялото му разнообразие и неналичието на рецепта по какъв начин да го живеем.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР