Велико Търново. Нехайството на властимащите по сериозни проблеми на гражданите

...
Велико Търново. Нехайството на властимащите по сериозни проблеми на гражданите
Коментари Харесай

Жителите на квартал „Чолаковци“ във Велико Търново разказаха за проблемите си на лидера на „Републиканци за България“ Цветан Цветанов

Велико Търново. Нехайството на властимащите по съществени проблеми на жителите е неприемливо. Това разясниха поданици на великотърновския квартал „ Чолаковци “ с лидера на листата на „ Републиканци за България “ и ръководител на партията Цветан Цветанов, оповестиха от пресцентъра на „ Републиканци за България “ .

Множество проблеми споделиха с Цветанов хората през днешния ден преди обяд. Семействата от блок на улица „ Бяла Бона “ на процедура не могат да разчитат на помощ от общината, въпреки да заплащат налози, тъй като адресът отсъства от кадастралната карта на Велико Търново. Това обясниха хората и описаха, че при молбите им за създаване на тротоар в региона и облагородяване на пространството към постройката, получават отговор – „ блокът се води към Горското стопанство, не към Общината “.

Основите на блок на ул. „ Райна Княгиня “ пък се подкопават поради нередовност на оточните шахти, чиито пластмасови решетки пък са начупени и зейналите дупки постоянно стават причина за произшествия с минувачи.
При всеки дъжд пък камъни и земна маса се свличат към крайните блокове на „ Чолаковци “ от прилежащия кв. „ Бузлуджа “, като постоянно препречват и пешеходния мост, свързващ двата жилищни региона, споделиха поданици на квартала.

Придружен от локални хора, Цветанов посети доста от проблематичните места в региона. В един от тези сектори, преливащите от поройните дъждове шахти са изкарали и фекални води край блоковете на хората.
При това свое следващо посещаване в квартала, в който рядко стъпват други политици, Цветанов бе посрещнат като остарял другар. „ Когато великотърновският кмет имаше вашата поддръжка, се случваха хубави неща, към този момент нищо не се прави за нас “, показа пенсионерка живееща в „ Чолаковци “. Тя изясни също, че от две години възрастни поданици на квартала насочат молби към кметството да получат карти за градския превоз, само че локалната власт не им обръща внимание.

„ Поставяме проблемите на дневен ред и ще търсим всички виновни институции и управляващи, с цел да стартира тяхното решение. Някои от проблемите даже не са въпрос на доста средства, просто явно липсва воля “, разяснява Цветанов.

Цветанов съобщи позицията на партията пред жителите на „ Чолаковци “ за преизчисляване на пенсиите и нужната преди този момент актуализация на бюджета.
„ От „ Републиканци за България “ настояваме преизчисляването на пенсиите да става на база трудов стаж “, съобщи той.
Водачът на листата за Велико Търново сподели на локалните поданици и видеоклип, онагледяващ по какъв начин се гласоподава машинно, изработен от екипа на Републиканци за България, за облекчение на жителите и обяснение по какъв начин да упражнят правото си на глас на 11 юли.
Заедно с него в „ Чолаковци “ бяха и претендентите от листата с номер 21 Пламен Маринов и Фикред Ферадов.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР