Велико Търново. Да се обръщаме към проблемите на всеки един

...
Велико Търново. Да се обръщаме към проблемите на всеки един
Коментари Харесай

Здравният министър Кирил Ананиев пред ЖГЕРБ: С екипа ми намалихме дълговете на болниците с 27 %

Велико Търново. Да се обръщаме към проблемите на всеки един от българските жител е първостепенната задача на Министерство на здравеопазването, сподели във Велико Търново здравният министър Кирил Ананиев по време на осмата политическа академия на Жени ГЕРБ, оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ .„ Когато с екипа ми дойдохме, доста регионални лечебни заведения бяха в сериозно положение. Ние успяхме да свалим с 27% отговорностите, направихме механизми за надзор. Целта е да бъдат обърнати процесите в здравната система – от една консервативна, с доста зависимости и насъбрани проблеми, да се откри оня път, по който общественият запас, предоставян за опазване на здравето, в действителност да се разпределя по справедлив и транспарантен метод “, изясни министър Ананиев. Здравеопазването е първата сфера, която съперниците на ГЕРБ най-вече ще употребяват за офанзива преди изборите, предвижда министърът. Той обаче изясни, че макар чувствителността на тематиката и многото насъбрани през годините проблеми, към този момент стартират да се намират редица решения. Едно от тях е електронното опазване на здравето. „ За това се приказва от доста време, само че в този момент към този момент спечелихме европроект за създаване на единна система “, съобщи Кирил Ананиев. Той заяви, че 9 от общо 12 модула на системата ще са подготвени до края на годината. По думите му електронната рецепта, електронното направление и досие ще разрешат на всеки от нас да следи с акуратност всичко, по отношение на здравния си статус и прилаганото лекуване. Освен улеснение, това ще докара и до повишение на контролната активност.
С изменението на Закона за лекарствените артикули, пък се одобри да бъде построена осведомителна система за следене пътя на медикаментите, с цел да е обезпечено, че се внасят същински медикаменти, а във всеки миг да е ясно има ли дефицит на лекарства и какъв.
„ Много сполучливо върви осъществяването на огромния план, обвързван със незабавната помощ “, заяви още здравният министър. „ Първите коли за спешна помощ дойдоха, центровете ще получат общо 400. На 237 места в страната построяваме и незабавни пунктове, оборудвани с най-съвременната техника и инсталация, които, заради броя си, ще са близо до пациентите “, разяснява още министърът.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР