Велико Търново. 21 млади юристи постъпиха на стаж в Окръжен

...
Велико Търново. 21 млади юристи постъпиха на стаж в Окръжен
Коментари Харесай

21 млади юристи постъпиха на стаж в Окръжен съд – Велико Търново

Велико Търново. 21 млади адвокати постъпиха на стаж в Окръжен съд – Велико Търново. Това оповестяват от пресцентъра на институцията . На публична гала, извършена при съблюдаване на всички противоепидемичните ограничения, правосъдните претенденти подписаха актовете за встъпване и получиха стажантските си книжки. Те бяха приветствани от зам.-административния началник - ръководител на съда арбитър Сара Стоева.

„ Нашата специалност е извънредно сложна, виновна и е обвързвана с непрестанно четене и развиване.
Обществените връзки се развиват непрекъснато, което постанова изменение на законите. Това значи, че ние би трябвало да сме осведомени с тях, само че с изключение на да ги прочетем, ние би трябвало да ги правоприложим - да ги тълкуваме и да мислим върху тях. В рамките на този стаж, вие би трябвало да сте извънредно инициативни и виновни. Трябва да сте дейната страна и да търсите подпомагане от съответните органи, при които организирате стажа си, с цел да научите колкото се може повече. Възползвайте се от тази опция, защото конкуренцията е огромна “, посъветва младите адвокати арбитър Стоева.

Постъпилите през днешния ден в Окръжен съд – Велико Търново правосъдни претенденти са приключили компетентност „ Право “ в три университета – Великотърновски университет „ Св. Св. Кирил и Методий “, Русенски университет „ Ангел Кънчев “ и Варненски свободен университет „ Черноризец Храбър “. В рамките на една седмица те ще получават опит и на практика знания по насрочването, подготовката и провеждането на правосъдни съвещания по цивилен, наказателни и търговски каузи. На всеки стажант е избран съдия-наставник от състава на Окръжен съд – Велико Търново, който ще му разпорежда правене на планове за правосъдни актове.

Целият стаж на младите адвокати е с дълготрайност половин година, като общият е два месеца, а профилираният - четири. Целта е през този интервал юристите да се срещнат с организацията и работата на органите на правосъдната власт, адвокатурата и нотариалната активност. Стажът завършва с полагане на изпит за придобиване на юридическа дееспособност пред Министерство на правораздаването.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР