Великият режисьор Мартин Скорсезе участва в документален филм, разказващ историята

...
Великият режисьор Мартин Скорсезе участва в документален филм, разказващ историята
Коментари Харесай

Документален филм с Мартин Скорсезе: Не става въпрос за религия, а за културно наследство”

Великият режисьор Мартин Скорсезе взе участие в документален филм, разказващ историята на едно зрелище, изнесено през 1826 година, което трансформира вечно културата на Америка, написа. Именно тогава се вкарва италианската опера в Ню Йорк - събитие, проведено от великия либретист на Моцарт Лоренцо да Понте. Въпросното зрелище се състои в църквата, край която Скорсезе играе като дете. А увлекателния документален филм „ The Oratorio: A Documentary with Martin Scorsese ” може да гледате в ефира на

Скорсезе оказва помощ на режисьора, сценарист и продуцент на лентата Джонатан Ман в напъните му да запознае феновете с хрониката за съвсем забравеното оперно зрелище „ Ораторията ” в катедралата „ Свети Патрик “ в Ню Йорк. Катедралата е част от живота на фамилията на Скорсезе от генерации наред.
 
„ Целият екип беше удивен от църквата като историческо, живо, дишащо място. Във кино лентата ни не става въпрос за религията, а просто за културното завещание ”, акцентира Ман.
 
И прибавя: „ Скорсезе и приятелите му играят към гробището на храма като деца. Те участват на литургиите в църквата, а огромният режисьор взима и ефективно присъединяване в службите. Това значително образува неговата визия и артистичност и той самият споделя, че постоянно си спомня за тези времена ”.

Открий магията на изкуството с Marquee TV!

Marquee TV – част от, е богата и разнообразна библиотека със наличие. Ще откриете над 500+ заглавия с разнообразно наличие, което включва разнообразни изкуства – спектакъл, балет, опера, класическа и съвременна музика, документални филми и още доста други. Предлага елементарен достъп до световноизвестни продукции, извънредно наличие и специфични оферти, които не могат да бъдат открити в други платформи в България.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР