Великите умове често изглеждат като безумци в очите на колегите

...
Великите умове често изглеждат като безумци в очите на колегите
Коментари Харесай

Погледнете дълбоко в себе си: 7 урока от големия ум Никола Тесла

 Никола-Тесла

Великите мозъци постоянно наподобяват като безумци в очите на сътрудниците си и другите хора. Никола Тесла не е изключение. Той шокирал всички, когато предсказал напряко невероятни за хората от това време неща. Например безжична връзка като интернета.

Както се досещате, на изобретателя въобще не му е било елементарно, когато е реализирал своето. Но в този развой е получил скъпи житейски уроци, които драговолно споделил с хората. Ето какви са уроците на най-великия откривател на нашето съвремие, които ще ви оказват помощ да извършите живота си по-значим.

1. Не обръщайте внимание на това, което вършат другите

Въпреки многочислените обвинявания в кражба на хрумвания, Тесла продължавал своята работа. Ако правехме всичко, с цел да бъдем щастливи, вместо да се тревожим за мнението на другите, то можем да живеем напълно различен живот още в този момент.

2. Ако погледнете надълбоко в себе си, ще откриете значимите неща

Размишленията оказват помощ да разберем кои сме в действителност и кои желаеме да бъдем. Ако отделите време и помислите върху това какви са мощните ви страни и кои, противоположното, ви вършат слаби и уязвими и какво в действителност желаете от живота, ще бъдете по-подготвени за това както да работите и в действителност да постигнете задачите си.

3. Нормално е да бъдете преди всички

Ако ви кажат, че сте се побъркали или че концепциите ви са неуместни и в никакъв случай няма да сработят, е неприятно. Чувствате се неразбрани, депресирани и стартирате да мислите, че е доста по-лесно да се занимавате с нещо друго, по-лесно и разбираемо, в сравнение с да си удряте челото в стената.

Тесла също по този начин припомня на всички нас, че същинските изобретатели не спорят и не влизат в спор с хората, които не одобряват концепциите им. Всички ние сме разнообразни и би било наивно да се допуска, че иновационните хрумвания са по усета на всеки. Гордейте се с това, на което сте способни, и за което буйно мечтаете.

4. Нито за ден не спирайте да четете и да се учите

В наши дни, когато в интернет има толкоз доста информация безусловно за всичко на света, толкоз разнородни хрумвания и визии, четенето на книги въпреки всичко остава най-важният прийом да научим нещо ново.

Вместо единствено да разглеждате заглавията на новините, четете истории за това по какъв начин са се създавали великите неща – това способства развиването на творчеството. Четете непрекъснато. Не спирайте да се учите и да научавате нещо ново всеки ден.

5. Бъдете търпеливи и настойчиви

Търпението играе огромна роля в живота на креативните хора, въпреки и да не идва незабавно. Писателите постоянно чакат със седмици, месеци и даже години, до момента в който им пристигна в главата в действителност добра концепция. Художниците избират трудно и дълго верния цвят а изобретателите прекарват нощите в работа, пробвайки се да накарат измисления от тях механизъм да проработи.

Не се безпокойте за това какъв брой дълго би трябвало да се движите по посока на своята фантазия. Всичко, което ви е нужно, е да работите над реализирането й и да продължавате напред.

6. Никога не спирайте да създавате нещо ново

Няма никакво значение кой какво е споделил. Не спирайте. Измисляйте, изобретявайте, усъвършенствайте. И даже в случай че с времето всичко ви се коства, че е неефикасно, помислете върху това, че всичко може да се позволи по подобен необикновен метод, че даже не можете да си го визиите.

Никола Тесла припомня, че всеки от нас носи отговорност за това да направи света по-добър.

7. Парите надалеч не са всичко

В актуалния свят хората непрекъснато търсят бизнес хрумвания и способи по какъв начин да завоюват от изобретенията. Тесла ви приканва да творите не поради парите, а в името на творчеството. Самият развой на основаване е най-голямата премия.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР