Великденски работилници отварят врати днес в Пазарджик и в Батак.

...
Великденски работилници отварят врати днес в Пазарджик и в Батак.
Коментари Харесай

Великденска работилнички в Пазарджик и Батак

Великденски работилници отварят порти през днешния ден в Пазарджик и в Батак.
От 26 до 30 март 2018 година от 10.00 до 16.00 часа  в Етнографската експозиция на Регионален исторически музей – Пазарджик ще  се организира  ежегодната   " Великденска работилница ". Специалистите от етнографския отдел ще  покажат обичайни техники и способи за накичване на великденските яйца, публикувани в нашата област – Ракитово, Велинград, Белово.
Всеки клиент е належащо да си носи варено яйце, пчелен восък, битова свещ (за двама) и под вещото управление на етнографите самичък ще изпише и отнесе в дома си сътвореното от личните си ръце. Работилницата ще бъде отворена всеки работен ден от 10,00 до 16,00 часа.

В Батак също през днешния ден отвори порти обичайна Великденска работилничка
„ С вълшебствата и магията на празника, да запазим живи традициите! ”. Тя се организира в Исторически музей- Батак и Балинова къща. Входът  за присъединяване е 1лв, а материалите се дават от музея. Малките и големите ще научат за традициите и обичаите, ще усетят  емоцията от подготовката на идния празник и ще си тръгнат с нещо, сътворено от личните им ръце.

Програма включва няколко модула. Първият е  „ Народните занаяти в предишното и през днешния ден ”. В рамките  участниците ще бродирани картички и яйца, ще сътворят великденски декорация и  вкусотии. Вторият модул е наречен „ Празниците на моя народ ”. Музейните служащи ще показват пролетни празници в Батак. А на 4 и 5 април всички дружно ще шарят яйцата като употребяват разнообразни техники.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР