Великденската трапеза яде добавката към пенсията.Продуктите за великденската трапеза ще

...
Великденската трапеза яде добавката към пенсията.Продуктите за великденската трапеза ще
Коментари Харесай

Великденската трапеза яде добавката към пенсията

Великденската софра яде добавката към пенсията.

Продуктите за великденската софра ще глътнат добавката към пенсиите. Между 60 и 70 лв. костват продуктите за празника, пресметна „ Телеграф “.

Най-голямото перо в сметката е агнешкото, което коства сред 23 и 27 лв. според дали е дроб или плешка. В някои магазини го транжират на място и клиентът може да си поръча и кило месо, само че на множеството места се продава на части, които излизат над 2 кг.

По-скъпи този Великден ще са яйцата. В момента в комерсиалната верига най-евтините са по 40 ст. и стигат до 60 ст. за брой, което прави сред 4 и 6 лв. за 10 бройки. За боядисване се варят най-малко 20 яйца, защото при процеса има и спукани.

Козунаците пък са на разнообразни цени според от качеството и дали е с добавки като стафиди, шоколад и други. Средно цената на козунака е към 6 лв. за 500 грама.

Най-евтини са зелените салати, които вървят по левче. Към тях връзката лук е сред 70 ст. и лев, а репичките костват 1,50 лева за 6-7 бройки.

Така за тези артикули сметката е към 60-70 лв., колкото възнамеряват да дадат на пенсионерите с най-ниски приходи.

Припомняме, че предходната седмица Народното събрание одобри на първо четене промени в Закона за бюджета на държавното публично обезпечаване за 2024 година, които плануват да има великденска добавка от 75 лева за над 500 000 пенсионери.

Законопроектът, бе импортиран от ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи, беше подсилен от 145 народни представители, двама от „ Продължаваме промяната-Демократична България “ бяха срещу и 26 се въздържаха още веднъж от ПП-ДБ.

В него се показва, че ще се обезпечат средства в размер на 40 млн. лева, нужни за еднократно погашение на спомагателна сума от 75 лева на пенсионерите, чиято пенсия или сборът от пенсиите дружно с добавките и обезщетенията към тях за месец април 2024 година е в размер до 526 лева в това число.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР