Великденска работилница за хлапета и младежи със специални нужди събра

...
Великденска работилница за хлапета и младежи със специални нужди събра
Коментари Харесай

Деца със специални нужди рисуваха навръх Великден

Великденска работилница за хлапета и младежи със специфични потребности събра другари точно на светлите празници. Нестандартното събитие, проведено от “Лайънс клуб София Витоша ”, потвърди, че мотото на бизнес дамите „ Ние служим “ е тяхно всекидневние и човешки дълг. Те и съидейниците им посветиха време, грижа, любов и внимание на участниците в приложните занимания - от Дневния център за трудови занимания за хора с интелектуални усложнения „ Светът на Мария “, от Центъра за предпазена претовареност „ Градина Вдъхновение “ в Божурище и от Дома за деца с умствена назадничавост „ Свети Панталеймон “ в село Видраре, пробвайки се да ги интегрират измежду техни връстници, с цел да се забавляват, до момента в който творят на великденска тема.


-->
Готовата продукция беше изложена на щандове, като приходите от продажбите ще бъдат употребявани с благотворителна цел. Учениците от 97-мо учебно заведение пък бяха подготвили прелестни Великденски картички за базара. Майсторенето на шоколадови произведения – една от взаимните акции, беше подкрепена от екипа на ателие „ Гаврош “ и началник  Ради Стамболов, а великденски сладки за украса бяха готови и дарени от сладкарници “Неделя ” и техния екип. Бизнес дамите от клуба също се включиха в рисуването на яйцата с разнообразни техники и в реализирането на празничните аранжировки “Л‘аморе декорейшън ”. Радостта беше невероятна, а щастието, което се виждаше в очите на всички, още веднъж потвърди, че поддръжката и съпричастието са по-ценни от парите, разясняват от “Лайънс клуб София Витоша ”.

  

С набраните средства ще бъде платен профилиран дрон за потребностите на Планиската избавителна работа към БЧК, за самодейност на Фондация „ Движение на българските майки “ по плана  „ Най-истинските страсти “, при който деца от ЦНСТ да посещават възрастни хора в обществени домове, за подкрепяне на младежи в неравностойно състояние. Финалът на събитието беше търг с дарени предмети и с яйца, нарисувани от известни персони. Сред хората, които поддържат идеята, са митрополит Антоний, художниците Николай Янакиев, Илиана Илиева и Павел Митков, топ стилистката Кремена Халваджиян, тв водещата Деляна Маринова-Джуджи, Севи Колева. „ Лайънс клуб София Витоша “ благодари на всички посетители и благодетели - “Зонта клуб София ” с дарението от 5000 лв., SSG, Mars Armor, The Residence, сладкарници „ Неделя “, “Клубът на Великолепната жена ”, младежите от Музикалното учебно заведение „ Любомир Пипков “, дребната цигуларка Кати, гимнастичките от клуб “Джорджия ” в Самоков, на дуета Сони и Нани... Заедно сме по-силни, безапелационни са бизнес дамите.

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР