Великден е сред най-големите християнски празници. По традиция на този

...
Великден е сред най-големите християнски празници. По традиция на този
Коментари Харесай

Четири нетрадиционни предложения за великденската трапеза

Великден е измежду най-големите християнски празници. По традиция на този ярък ден наложително на масата би трябвало да участват боядисани яйца и козунак.

. А от foodpanda ни дават няколко хрумвания по какъв начин да украсим и разнообразим празничната си софра, тъй че да вмъкнем и „ съвременна “ нотка на празника.

Горещи кръстосани кифлички

Добавете към трапезата си горещи кръстосани кифлички - обичайно се употребяват в Англия за Великден, само че неотдавна са доста публикувани и у нас. Те означават края на Великия пост и се ядат препечени. Обикновено се подготвят с плодове.

Топла великденска чорба

Второто предложение е за топла великденска чорба – тя съдържа агнешко месо, моркови, целина, лук, черен пипер, сол и дафинов лист. Освен че е доста здравословна, супата е лека и ще разнообрази тежките храни, които ще консумирате.

Морковена торта

Специалното предложение за малчуганите е морковена торта. Тя носи великденския дух и с цел да е още по-атрактивна, може да бъде приготвена във формата на зайче. Освен че ще зарадвате децата, вие също може да похапвате от нея, тъй като е лека и нискокалорична.

Домашни шоколадови яйца

А може да си извършите и домашни шоколадови яйца. За да бъдат по-красиви, експериментирайте с украсяването им – прибавете разнообразни цветове шоколад, шарени пръчици и ги напълнете с бонбони. Развихрете въображението си и се насладете празничните дни!

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР