Великден е най-големият, най-светлият и най-важен празник в православното християнство. Всеки

...
Великден е най-големият, най-светлият и най-важен празник в православното християнство. Всеки
Коментари Харесай

Кога се пада Великден през 2021г

Великден е най-големият, най-светлият и най-съществен празник в православното християнство. Всеки набожен би трябвало да знае авансово по кое време ще се чества Възкресението на Христос през 2021 година, с цел да се приготви вярно за него.

Този празник стои настрана – той не се отнася нито за великите, нито за  дванадесетте . Той е самото олицетворение на православната религия. Великден е денят, когато всичко на света е наситено с любовта на Господ и чиста добрина.

Подготовка за празника на Възкресението

Великден е най-важният и ярък празник през годината, само че изисква известна подготовка. Говорим за Великия пост, който през 2021 година ще стартира на 15 март и ще приключи на 1 май. Ще бъде месец и половина от най-строгото самоограничение и молитва.

За да почувстваме цялостната мощ на Великденския празник, е належащо да преминем през всички компликации, които бързо ни приготвя. Той ще ви помогне да се доближите до Бог и да разберете значимостта на празника. По време на поста би трябвало да се молите по-често, да посещавате храма, да изповядвате греховете си и да приемате тайнството на причастието.

Великден идва незабавно след края на поста. Последният ден на пост е Великата събота, 1 май, което значи, че Великден през 2021 година

се пада в неделя , 2 май .На този ден е признато да се радваме, да поздравяваме познати, другари и далечни родственици. На Великден човек не би трябвало да бъде печален, злопаметен, сърдит и злорад. Трябва да оставите всичко най-лошо зад себе си и да покажете всичко най-хубаво в себе си.

На този празник си коства да прочетете благодарствени молебствия, да посещавате черква, да сте покрай фамилията си и да вършиме положителни каузи. Най-важното е да запомните, че това не е денят, в който да вършите домашните си отговорности. Всички значими мерки би трябвало да бъдат направени през Страстната седмица.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР