Велика сряда е - в дните от Страстната седмица Петър

...
Велика сряда е - в дните от Страстната седмица Петър
Коментари Харесай

Велика сряда е: Отец Илиян разказва за последните дни на Христос приживе

Велика сряда е - в дните от Страстната седмица Петър Антонов ни среща с отец Илиян Алексиев в поредицата ни  " Истории за духа ".

" Във Велика сряда православната черква в своето свещенодействие отбелязва един на пръв взор непряк случай за това, което бива споменавано в идващите дни, само че който има своята връзка с тези събития, които предстоят. Това е случай, в който Христос е бил в къщата на негов прочут Синонад Прокажени – човек, който най-вероятно е бил изцарен от Спасителя, тъй като е носел към момента своето название, само че е бил здрав ", описа отец Илиян.

Велики вторник е - ден, предназначен за примирение и наставление

" Виждаме събитие за една жена, която в Евангелието е оповестена за развратница, която в един скъпоценен съд с миро приближава Спасителя и го излива върху главата му. Това провокира негодуванието на Юда сред Апостолите ", добави отец Илиян.

Отец Илиян добавя, че " когато Христос не изобличава Юда, по този начин както в следствие Йоан Богослов, а му споделя оставете да направи това, което тя извърши, тъй като тя ме приготви за моето заравяне. "

" Той приготвя нас като читатели на Светото евангелие, че още приживе, наред с други събития като Тайната вечеря, прави поредност от каузи, които може да извърши единствено до момента в който е приживе с нас ", прибавя отец Илиян.

Страстната седмица е последната от живота на Исус Христос

" След това той ще се яви като възкръснал и ще прави други доста по-славни каузи, по тази причина в този момент е времето той да поговори на всички останали, че той не е оня цар – да влиза тържествено е Йерусалим и да стане стопанин, а тъй като е пристигнал да победи гибелта и да изгони този, който ни е подмамил и предизвикал гибелта в целия човешки жанр ", изясни отец Илиян.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР