Велиан Димитров откри кампанията си на Световното първенство до 18-годишна

...
Велиан Димитров откри кампанията си на Световното първенство до 18-годишна
Коментари Харесай

Страхотно начало на груповата фаза на Световното по снукър U18

Велиан Димитров откри акцията си на Световното състезание до 18-годишна възраст с две победи, надлежно с 3:1 и 3:0, с които си подсигурява класиране на елиминационната фаза. 

Акцентът падна върху третия фрейм от първия му мач, в който с цел да поведе с 2:1 против 13-годишния Артьом Суржиков от Украйна, пловдивчанинът осъществя най-големия брейк за българин на международно или европейско състезание - серия от 119 точки, която все още е и най-голямата в шампионата. 

Освен това, този брейк се явява и първи сенчъри брейк за представители на България на съревнование от този вид за младежи.

Към момента към този момент навършилият 18 години Димитров играе последния си мач от груповата фаза против представителят на Индия Ранвеер Дугал. Победителят в сблъсъка  ще приключи преди всичко в групата и по този начин ще си обезпечи по-приятен чоп или даже непосредствено прекосяване към осминафиналите на конкуренцията. 

15-годишният Максим Костов от своя страна също стартира с две положителни победи в първия ден на шампионата, само че откакто по-рано през днешния ден позволи загуба с 1:3 фрейма от иранеца Яздан Мокарам Дори, ще чака до последно, с цел да разбере дали ще премине груповата фаза. Това ще се дефинира посредством резултата от последния мач от групата - от 17:30 през днешния ден гореспоменатият Мокарам Дори ще се изправи против Роман Блакита от Украйна, като с цел да може Максим да се класира, е нужно украинецът да завоюва най-малко една партия. 

Елиминационната фаза стартира през днешния ден от 19:00 и до края на утрешния ден в конкуренцията ще останат единствено четиримата състезатели.

Резултатите можете да следите онлайн на http://esnooker.pl/live/en/tsnew.php.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР