Вековната тайна за здраве и дълголетие често се свежда до

...
Вековната тайна за здраве и дълголетие често се свежда до
Коментари Харесай

Експерти препоръчват чай с джинджифил за предпазване от рак и дълголетие

Вековната загадка за здраве и дългоденствие постоянно се свежда до метода на живот и всекидневните привички. За никого не е загадка, че при хората, които се хранят уравновесено, се следи наклонност към по-здрав и дълъг живот. Според интернационалните специалисти и учени, представени от в. "Дейли експрес ", здравето и дълголетието могат да се сведат до нещо толкоз просто, колкото е отпиването на ободряваща топла напитка, и по-конкретно чай с джинджифил.

Специалистите са на мнение, че чаят с джинджифил има мощни свойства, помагащи за намаление на холестерола, понижаване на риска от рак и облекчение на болката в ставите - изгоди, които на собствен ред се свързват с дългоденствие.

Противораковите свойства на джинджифила се дължат на веществото джинджерол, което се съдържа в корените на растението. Според специалистите джинджифилът е двойно по-полезен в комбиниране със зелен чай.

Изследване, отдадено на потребните свойства на джинджифила, открива, че потреблението на два грама дестилат от него въздейства удобно върху здравето на червата и доста понижава риска от рак.

Джинджифилът също така оказва помощ за управление на високото кръвно налягане с помощта на съдържащия се в него салицилат - съставен елемент и на аспирина, който разрежда кръвта.

Растението може да се употребява и като естествено средство за облекчение на болката, подсилване на имунната система и предотвратяване от инфекции. В частност чаят с джинджифил способства за по-добро здраве на зъбите и ги защищава от бактерии, които предизвикват гингивит и пародонтит, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР