Вежди Рашидов възнамерява да не е активен политик след изборите,

...
Вежди Рашидов възнамерява да не е активен политик след изборите,
Коментари Харесай

Вежди Рашидов няма да е активен политик, иска да остане „добрия художник“

Вежди Рашидов има намерение да не е деен политик след изборите, а да си продължи като художник. Това стана ясно от негово изявление по bTV, в което той изясни решението си посредством това какво ще предложи улицата. Рашидов бе министър на културата, а сега е ръководител на Комисията по просвета в Народното събрание.

" Остарях, на 70 година съм, желая да си остана положителния художник. Няма да съм по този начин деен, в случай че Борисов ми изиска препоръки, ще дам. Зависи от улицата какво ще предложи - в случай че предлага яйца или бесилки, може и да бъда политик, в случай че улицата не ми носи ковчега... Искам да видя посланието на улицата, а тя предлага яйца по монументи на културата ", изясни в детайли шефът на културната комисия.

По думите му, времената не са продуктивни, а истерични - " улицата крещи, хвърля слюнки ", а жена му в " Пирогов " през днешния ден е трябвало да почива, само че е отишла на работа, тъй като в болничното заведение 30 лекари и сестри са инфектирани.

Рашидов счита за вярно да му се желае оставка от страна на българските интелектуалци и сподели, че няма проблем да я даде, защото към този момент я е давал като министър на културата, а в този момент като ръководител на комисията - не е проблем.

Той добави, че с негова рекомендация е станал Боил Банов министър на културата, само че откакто това е станало, той се е еманципирал. Но отговори уклончиво дали е приключил добра работа - " Задайте си въпроса какво е направено от Боил Банов ".

Рашидов е безапелационен, че министърът би трябвало да санкции по 30 000 лева тримата от " Отровното трио " за целене на монументи на културата с яйца и ги дефинира като " машина за храчене ".

Рашидов разяснява, че не се е чувал с премиера Бойко Борисов , който разгласи, че има позитивен тест за ковид. Последния път, когато са разговаряли, са разискали медийния закон, поради който шефът на БНР Андон Балтаков подаде оставка. Рашидов удостовери, че няма да пусне закона, преди да премине през публично разискване.

Вежди Рашидов разяснява персоналния живот на премиера Бойко Борисов . Той уточни, че е неточност да излезе запис на премиера от вкъщи му. " За да се случи това, някой е за трепане там ", възмути се той. На въпрос дали разпознава гласа му и дали употребява министър председателят подобен език, той отговори: " Каквото си желае в дома си, това ще приказва министър председателят и какво прави в личния си дом - е негова работа ".

По думите му би трябвало да се потвърди дали записът с гласа на премиера Бойко Борисов от вкъщи му е достоверен. Рашидов разяснява и абсурда сред премиера и Цвета Караянчева, като сподели, че двамата са си дали прошка, откакто излезе запис с гласа на премиера, в който се чува по какъв начин се наскърбява ръководителя на Народно събрание. " Има грехове, има и прошки ", сподели Рашидов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР