Веган диетата може да нанесе огромни щети на организма, сред

...
Веган диетата може да нанесе огромни щети на организма, сред
Коментари Харесай

Голямата, грозна лъжа на един веган инфлуенсър

Веган диетата може да нанесе големи вреди на организма, измежду които е ранна менопауза и неплодородие.

Това се случва с веган гуруто Rawvana, или Ивана Мендоса Айрес.

Оказва се, че до момента в който е рекламирала в YouTube веган метода на живот, в действителността тя е страдала от влошено здраве поради лишенията и се е наложило да се зарежда с риба и яйца.

Нейната машинация беше разкрита, откакто наблюдателни почитатели видяха риба в чинията й в едно от видеата й.

В същото време Ивана твърди, че от шест години следва веган диета и се усеща прелестно. Тя се занимава и с правене на веган хранителни стратегии против възнаграждение.

След абсурда с рибата, Ивана пусна 30-минутно видео опрощение, което още повече вбеси почитателите й.

В него тя признава, че е почнала да яде риба и яйца, тъй като от няколко години има проблеми със здравето. Оказва се, че в резултат на лишенията е страдала от непрекъсната отмалялост и е изгубила месечния си цикъл, а лекарите са открили, че положението й е близо до пременопауза и Ивана е пред риск от неплодородие.

Ивана е била мощно отслабнала, страдала и от анемия и в последна сметка се е примирила, че би трябвало да включи в менюто си в допълнение мазнини, както и яйца и риба.

Във видеото си тя твърди, че не била подготвена да приказва за здравословните си проблеми, както и че се надявала здравето й бързо да се закрепи и тя да може да се върне към обичания си веган режим.

Потребителите обаче са гневни, че от самото начало на здравословната си борба, Ивана е траяла да промотира веганството в своите канали и да продава вегански хранителни режими, знаейки от персонален опит какво могат да причинят на една млада жена.

 Голямата, грозна неистина на един веган инфлуенсър

Сред мненията има такива на вегани, които я жигосват остро поради “предателството ” към техния метод на живот. Има и такива, които просто декларират: “Няма безусловно нищо неприятно в това да ядеш риба, само че е неприятно да се правиш на нещо, което не си ”.

Някои прецизират, че даже да си веган е допустимо да си осигуриш уравновесен банкет на значимите хранителни субстанции, само че не всеки организъм е организиран да понася добре режима.

 Голямата, грозна неистина на един веган инфлуенсър

Факт е обаче, че лъжата е налице. И че Ивана е заблуждавала дамите, които я следват, че веган диетата е подобаваща за всеки и че не крие опасности за здравето, нито може да докара до недохранване.

Поуката от този скандал е значима – че когато става въпрос за здравето, всеки има право на иформиран избор и всички дружно носим отговорността за това.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР