Веднъж сатаната събрал всички демони. В приветственото си слово той

...
Веднъж сатаната събрал всички демони. В приветственото си слово той
Коментари Харесай

Тази притча за пъкления план на Дявола ще ви накара да се замислите

Веднъж сатаната събрал всички демони. В приветственото си слово той споделил: " Ние не можем да забраним на вярващите да вървят на черква. Ние не може да им забраним да се молят и да четат Библията. Не можем да ги спрем да поддържат връзка с техния Спасител Исус Христос. След като открият връзка с него – ние незабавно губим властта си над тях. Но ние можем да откраднем тяхното Време, тъй че те постоянно да са заети – да не могат да се молят и да се разкаят за греховете си и да не помнят за Бога. "

" Това е, което би трябвало да извършите " – траял дяволът. " Трябва да им се попречи да контактуват с Бога и да поддържат тази връзка през целия ден. "

" Как да го създадем? " – извикали демоните.

" Занимавайте хората с дреболии, измислете безчет способи да запълните съзнанието им с всевъзможни ненужни неща и проблеми, с цел да нямат време да мислят за себе си и за това дали живеят вярно. И най-важното, внушавайте им желанието за материално благосъстояние.

Нека стремежите им да са за продобиване на допустимо най-вече пари, с цел да купуват коли, жилища, движимости. Нека да печелят от ден на ден и повече пари, с цел да вървят по заведения за хранене и кафенета, да купуват скъпи и фешън облекла, да вършат скъпи поправки в своите жилища и да ги пълнят с съвременно обзавеждане. Изкушавайте ги да харчат, да харчат и да затъват в задължения.

И когато ги превземе желанието за персонално обогатяване, преследването на парите и кариерата – те няма да имат нужда от своя Бог...

Убедете дамите да остават до късно на работа, а мъжете – да работят 6-7 дни в седмицата, по 10-12 часа дневно, тъй че да нямат време да се занимават с техните фамилии и да отглеждат децата си.

Не позволявайте на родителите да прекарват време с децата си, с цел да могат децата им да се скитат от заран до вечер по улиците и да попадат в неприятна акция, след което те ще престанат да учат и нищо хубаво няма да им се случва.

Когато фамилиите им се разпаднат, а това ще бъде скоро, домовете им към този момент няма да бъдат убежища от натиска на работата и компликациите в живота. Те ще са самотни и обезверени, а по-късно към този момент ще им помогнем елементарно да потънат в тъга...

Стимулирайте ги да купуват тв приемници, телефони и компютри, с цел да работят непрекъснато и да изразходват от ден на ден време за гледане на телевизия.

Сложете на масите в кафенета доста списания и вестници. Поразявайте съзнанието им с вести и реклами 24 часа в денонощието. Нека пред очите им им да има хиляди реклами. Запълнете пощенските им кутии с каталози и брошури, с оферти за безвъзмездни артикули и подправени очаквания.

Показвайте в списанията и по малкия екран слаби, красиви модели, тъй че мъжете да считат, че външната хубост е най-важното нещо и да са все по-недоволни от дамите си.

Направете по този начин, че дамите им да са прекомерно изтощени, с цел да не дават на съпрузите си любовта, от която те се нуждаят. Това бързо ще унищожи фамилията!

Така хората все по-малко ще мислят за Бога, за вечността и за душите си...

На огромните християнски празници ги отвличайте с празнична блъсканица, трапези и разгулен веселби, тъй че да не помнят същинския смисъл на тези празници.

Направете по този начин, че хората постоянно да са прекомерно заети, даже и с цел да отидат измежду природата и да се любуват на Божието създание. Изпълнете живота им със кавги, паники и неодобрение, с безчет празни и маловажни неща...

Нека постоянно да са заети, заети, заети!!!

Нека да нямат време да отидат на черква и на литургия, да нямат време за молебствия, да не се сещат за Бога...

Това ще работи! Това ще работи! Това е популярен проект! "

Демоните щастливо се отдръпнали и се заели с осъществяването на пъкления проект.

Въпросът е дали проектът на дявола е съумял?

Източник gnezdoto.net
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР