Веднъж отваряйки кутията на Пандора, принуждавайки някой да се раздели

...
Веднъж отваряйки кутията на Пандора, принуждавайки някой да се раздели
Коментари Харесай

Куюмджиев: И патагонска фирма да купи активите на Лукойл, няма да доведе до добри последствия

Веднъж отваряйки кутията на Пандора, принуждавайки някой да се раздели със собствеността си или отнемайки му я, не се дава добър сигнал. Това значи, че в случай че през днешния ден на някой му се случи, на следващия ден може да се случи на всеки различен. Така че това е отзвукът от проблема " Лукой ". Това сподели в предаването " България, Европа и светът на фокус "  на Радио " Фокус " енергийният специалист Явор Куюмджиев.

По думуте му съветската компания има интерес да напусне пазара в България, само че работата им ще се усложни: " Дейностите й с всички тези ограничения, отнемането на концесиите на пристанището, възбраната на експорт на горива в трети страни, ограничението на дейностите като цяло, стартира да им пречи. Нямам визия до какъв брой ще бъде рентабилно за тях поддържането и изобщо употребата на тази рафинерия. Няколко аргументи, първата е, че възбраната за експорт на всевъзможни фракции, доколкото разбрах в трети страни, значи, че те ще стартират в някакъв миг да преработват по-малко нефт. Защото преди 10-ина години " Лукойл " правеше мощни разбори в коя от двете си рафинерии в Източна Европа да влагат - в румънската или българската.

Спряха се на българската и за тези години вложиха над 3,5 милиарда $ в рационализация на оборудванията, преправка на оборудванията, прибавяне на нови уреди, тъй че да се реализира надълбоко преправяне на петрола, тъй че да се употребява оптимално суровината ", разяснява специалистът и изясни какво тъкмо значи надълбоко преправяне.

" Освен високите фракции като бензини, самолетно гориво и така нататък, надолу следват дизел, газьол, след това горивна нафта и така нататък Едни доста тежки фракции, тези най-ниските, които в Европейския съюз не могат да се използват, заради екологичните ограничавания. Ако те не могат да ги изнасят, значи, че ще си изпълнят складовете с такива тежки фракции и няма по какъв начин да създават или няма какво да ги вършат, това е проблем, съгласно мен ", означи Куюмджиев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР