Веднага след края на Председателството стартира подготовката за следващия програмен

...
Веднага след края на Председателството стартира подготовката за следващия програмен
Коментари Харесай

Дончев: Подготовката на България за следващия програмен период 2021 – 2027 г. започва веднага след края на председателството


Веднага след края на Председателството започва подготовката за идващия програмен интервал. Това съобщи заместител министър-председателят Томислав Дончев на инициираната от него в Министерския съвет работна среща на ръководещите органи на оперативните стратегии. Дончев акцентира, че би трябвало да засилим потенциала за правене на секторни политики, с цел да се сложи програмирането на европейските фондове на здрава основа, която да води до действителни изгоди за страната. По думите му значим приоритет в подготовката на България ще е усилването на районния метод в планирането на вложенията с европейски средства.

До края на Председателството ще са налице плановете освен на Многогодишната финансова рамка, само че и законодателния пакет, касаещ ръководството на европейските структурни и капиталови фондове. След като при започване на м. май Европейската комисия показа плана на Многогодишна финансова рамка за Европейски Съюз до 2027 година, се чака на 29 май (вторник) да разгласява и плана на Общия правилник за систематизиране на средствата по секторни политики и страни.

Непосредствено по-късно на 8 юни България ще бъде хазаин на конференция на високо политическо равнище, където за първи път високопоставени представители на държавите-членки и основните европейски институции ще разясняват предложенията на Европейската комисия и ще дадат подтик в дебата за целите за финансиране в идващия програмен интервал.

Конференцията ще може да се наблюдава онлайн в уеб страницата на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз, както и в обществената мрежа.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР