Вечер, когато се прибираме от натоварен ден чувстваме умора, но

...
Вечер, когато се прибираме от натоварен ден чувстваме умора, но
Коментари Харесай

С тези трикове ще заспиш за секунди

Вечер, когато се прибираме от претрупан ден усещаме отмалялост, само че когато си легнем, очите се отварят и не можем да заспим. Това се дължи на насъбрания стрес и нездравословното въздействие на околната среда. Ето някои препоръки по какъв начин да минимизираш външните въздействия и да се отдадеш на спокоен и бездънен сън за секунди.

Какво споделя за вас позата, в която спите?

Отпусни тялото си
НИКОГА не правете тези 6 неща, преди да заспите, ще имате неприятен сън
Качественият сън е извънредно значим за цялостното ни здраве, а с цел да си набавим подобен би трябвало да си лягаме в точния момент и да премахнем няко...
Прочети повече
Влез за парещ душ и отмий всекидневието от тялото си. Ще се почувстваш като че ли сваляш товара на деня. Ако имаш вана – поглези се с ароматна свещ и книга или чаша вино.

Отпусни съзнанието си

Избягвай екраните вечер – изключи телефона си най-малко час преди сън, не гледай натоварващи или стимулиращи излъчвания и телевизия като цяло. Остави подсъзнанието си неподвижен като не го облъчваш с бяла светлина преди сън.

Как да се преборим с умората през зимата?

Заспи елементарно и надълбоко
Доказано: Лягайте си в този час, с цел да сте бодри и здрави
Пълноценният сън е залог за добра кондиция и положително здраве. Но в тази ситуация е доста значима освен неговата дълготрайност, само че и часът, в ко...
Прочети повече
Когато легнеш, обърни внимание на температурата – дано не е повече от 23 градуса. Най-оптимално е да се спи на 21 с лека покривка.

Направи всичко допустимо да ти е комфортно – смени матрака и възглавницата, в случай че би трябвало, само че си обезпечи комфортен сън, от който не се събуждаш с болки.

Легни по тил и се отпусни. Слушай водена медитация за приспиване или просто се концентрирай в дишането си. Изчисти мисълта си и не мисли за нищо. Само слушай дишането и отпускай една по една всяка част на тялото ти да натежава върху леглото. Така ще си задремал бързо и незабелязано.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР