Вече знаете, че добрата спортна тренировка изгаря доста калории. Можете

...
Вече знаете, че добрата спортна тренировка изгаря доста калории. Можете
Коментари Харесай

Храни, които увеличават броя на изгорените калории

Вече знаете, че положителната спортна подготовка изгаря много калории. Можете даже да увеличите броя на стъпките си денем, с цел да изгорите калории и да отслабнете. Но знаете ли, че има и храни, които горят калории?

Всичко, което вършиме денем, изгаря калории, в това число и храненето. Но потреблението на някои храни може да изгори повече калории от други. А най-хубавите храни, подобаващи при диета за изгаряне на калории, обезпечават и други хранителни изгоди, с изключение на изгодата да отслабнете.

Когато ядете храна, вие консумирате калории. Но също по този начин се нуждаете и от сила, с цел да се храните. Дъвченето и храносмилането изискват тялото ви да гори калории. Но какъв брой калории можете да изгорите при потреблението на храна?

За страдание не са доста. Калориите, които изгаряте от ястие и мелене на храна, съставляват към 10% от дневния ви разход на калории. Това значи, че в случай че изгаряте 2000 калории дневно, вие изгаряте към 100 до 200 от тези калории от приема на храна, почти 30 до 75 калории на хранене, без значение от определените от вас храни.

Храните, които усилват броя на изгорените калории, обезпечават жизненоважни макро и микроелементи, които оказват помощ на тялото ви да се усеща и да наподобява по-добре. Те ви оказват помощ да се чувствате сити и удовлетворени и ви разрешават да консумирате повече храна за по-малко калории – съвършен избор, когато става въпрос за загуба на тегло.

Когато ядете храна с високо наличие на протеини, вие изгаряте повече калории, в сравнение с когато ядете храна с високо наличие на въглехидрати или високо наличие на мазнини. Просто казано, тялото ви би трябвало да работи по-усилено, с цел да разгражда и съхранява протеините, в сравнение с за разграждането и съхраняването на въглехидрати и мазнини.

Ето кои храни усилват броя на изгорените калории:

- пиле;

 пилешки гърди за горене на калории

- риба тон;

- постно говеждо месо;

- сьомга;

- постно свинско месо.

Една порция (100 г) от изброените храни може да обезпечи изгарянето на доста количество калории.

На тялото му би трябвало сила с цел да работи по-усилено, когато се дъвчат и смилат фибри. Известни също като „ груби храни “, храните с фибри могат да облекчат неприятното храносмилане и да насърчат положителното здраве на храносмилателната система. Когато избирате гарнитура, която да сервирате с протеина, помислете за прибавяне на храни, които съдържат фибри.

Репичките и целината също са подобаващи храни за изгарянето на калории. Пикантните зеленчуци също могат да оказват помощ за изгарянето на повече калории. Някои изследвания сочат, че яденето на пикантна храна може леко да увеличи телесната ви температура и да изгорите повече калории.

Когато комбинирате протеинови храни с храни, богати на фибри, вие не огладнявате в продължение на часове след хранене. Така че, тези храни освен изгарят калории, като " груби храни ", само че също по този начин ви засищат и ви оказват помощ да консумирате по-малко калории през целия ден.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР