Вече ясно заявих, че ще предоставя на партиите достатъчно време,

...
Вече ясно заявих, че ще предоставя на партиите достатъчно време,
Коментари Харесай

Румен Радев: Партиите ще имат достатъчно време, ДБ бърза да тласне страната ни във войната

Вече ясно заявих, че ще дава на партиите задоволително време, с цел да могат да обсъдят правилата и целите, към които могат да се обединят, тъй че да се излъчи управническо болшинство и държавно управление. Очаквам да не не помнят, че преди всичко би трябвало да слагат ползите на жителите.

Това съобщи президентът Румен Радев пред български публицисти в Прага, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Президентът означи, че е от извънредно значение да има парламент.

Относно рецензиите към енергийния министър, Радев препрати тематиката към самия Росен Христов, акцентирайки единствено: „ Убеден съм, че енергийният министър може да каже доста неща ”.

Президентът разяснява и позицията на „ Демократичната България ”, които обявиха, че първият законопроект, който ще внесат в 48-ото Народно събрание, ще е за изпращане на военно-техническа помощ за Украйна и осъдиха решението му да не постави подписа си в декларация против незаконната анексия от Русия на територии на суверенна Украйна.

Изумително е, че на фона на енергийната и икономическа рецесия, „ Демократична България ” бърза да тласне страната ни във войната още преди да е призован Народното събрание. Ако със същата пристрастеност работиха за самите промени и ползите на българските жители, в този момент публичната тежест на тази групировка щеше да бъде друга.

Трудно за поверие е, че управлението на коалиция, която претендира за либералност и морал в политиката, може да си служи с откровени неистини и операции. С цялостна увереност не подписах декларацията за присъединение на Украйна в НАТО. Ще работя против замесване на България във войната, съобщи Румен Радев.
На фотографията: Румен Радев и Олаф Шолц
Президентът е в Чешката република, където съставлява страната ни на неофициална среща на Върха на Европейски Съюз. В Прага водачите на Европейски Съюз обсъждаха належащи въпроси като нашествието на Русия в Украйна и енергийните и икономическите проблеми на блока обстановка.

Да, има предпочитание да се оправим с ценовата рецесия, само че занапред ще се разискват и на други препоръки механизмите. Лидерите предложиха Комисията да предложи стъпки за преодоляване на цените, тъй че да има промяна на европейския пазар на газ. Очакваме тези съответни стъпки да бъдат разисквани на идващ формат, съобщи Румен Радев. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР