Вече ви разказахме за новозеландската финансова компания Perpetua Guardian, която

...
Вече ви разказахме за новозеландската финансова компания Perpetua Guardian, която
Коментари Харесай

След успешен опит: Новозеландска компания въвежда 4-дневна работна седмица

Вече ви разказахме за новозеландската финансова компания Perpetua Guardian, която тества работа на четиридневна работна седмица. Опитът е бил толкоз сполучлив, че компанията е решила дефинитивно да промени графика си , написа The Guardian.

Близо 250-те чиновници работиха по четири дни в седмицата през март и април тази година. Заплащането им не бе понижено. Изследователи, наблюдавали процеса, са открили по-ниски равнища на стрес у хората, по-високи равнища на задоволеност и усъвършенствано възприятие за баланс сред кариерата и персоналния живот.

Основателят на Perpetua Guardian Андрю Барнс заяви, че счита да вкара четиридневната работна седмица непрестанно, като подчинените му ще могат да изберат дали да се съобразят с новата процедура или пък да продължат по общоприетата петдневна. Ако предпочетат втората алтернатива, отново ще могат да се възползват от гъвкаво работно време.

" Продуктивността на компанията ни се усъвършенства доста при новия модел. Той просто няма дефекти ", съобщи Барнс.

Министърът на труда на Нова Зеландия Иън Лийс-Галоуей съобщи, че резултатите от опита са " доста забавни " и е подготвен да разисква промени в разпоредбите за работно време.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР