Вече трети ден продължава гасенето на пожара между свиленградските села

...
Вече трети ден продължава гасенето на пожара между свиленградските села
Коментари Харесай

Трети ден беснее пожарът край Свиленград. Битката

Вече трети ден продължава гасенето на пожара сред свиленградските села Младиново и Пъстрогор, който обхвана 10 хиляди декара, от които 6 хиляди горски масив. Снощи останаха на дежурство 15 екипа огнеборци по 15-километровия фронт на огъня.

Пламъците се развиват в труднодостъпна околност. Високите температури и мощните пориви напразно пречат за потушаването. Вчера община Свиленград разгласи бедствено състояние, а регионалният шеф Гинка Райчева издаде заповед за възбрана за разчистване на пасища и горски площи.
-->
Предполага се, че огънят е тръгнал след разчистване на пасбище в село Младиново. Полицията води следствие. Няма потърпевши хора, изгорели са две къщи и селскостопански постройки в Овчарово и Славяново.

За Хасковска област е разгласен червен код за заплаха от пожари.

През миналия ден близо 200 горски чиновници са взели участие в гасене на пожари както в региона на Свиленград, по този начин и в Бургас, при с. Кубадин, където изгоряха над 200 дка гора. На мястото останаха дежурни екипи през цялата нощ.

От Националния институт по метеорология и хидрология напомнят, че през идващите две денонощия има рисково висок риск от пожари в Горнотракийската равнина, в Югоизточна България, в Добруджа и в долините на реките Струма и Места.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР